Barcelona: De verkliga platserna ur boken Vindens skugga

Att läsa och att resa är lite lika. Vissa böcker tar läsaren med på fantasiresor, så målande beskrivna att det känns som om man nästan varit på bokens platser. Boken Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón är en sådan. Författaren är från Barcelona och skriver om stadens "mörka hemligheter". Många av platserna i boken finns dessutom på riktigt och har gjort många läsare nyfikna på verklighetens ställen.

Har du inte läst boken än - gör det! Har du inte varit i Barcelona än - åk dit! Och håll gärna utkik efter platserna i boken, så får du uppleva ett annat Barcelona än det som beskrivs i turistguiderna.

Platser i Barcelona ur Vindens skugga

  • Huset på Avenida Tibidabo 32 har en del läskigheter (som jag inte vill spoila) utspelat sig (jag svischade förbi huset i det här inlägget).

  • Ett annat ställe är kaféet på calle Petrixol där bokens karaktärer Clara och Daniel dricker varm choklad och slickar vispgrädde från varandras fingrar. Slickandet är kanske inte ett måste för bokturistandet, men chokladen är något extra (hälsar jag som faktiskt har bott ovanpå kaféet!).

  • Plaza Real är nästa tips ur Vindens skugga, där de tidigare nämnda turturduvorna möts för första gången.

  • Kvarteret kring Plaza de Sant Felip Neri beskrivs som "a small breathing space in the maze of streets" vilket precis fångar stämningen i boken. Mörk, mystisk, magisk.

la-sombra-del-viento.jpg

Vill du ha fler Barcelonatips? Hela guiden hittar du här