Mina 3 bästa kaféer i Barcelona: mer än bara en kopp kaffe

kaffe

Det här med att sitta på kafé och bara låta tiden gå är en fin sysselsättning. Jag skriver gärna på kaféer. Många av tankarna ni har tagit del av här, har blivit ord och meningar under just såna kaffestunder som denna. I Barcelona är kafékulturen stark och jag har hittat mina andra hem på några av stadens tusentals kaféer.

Mina 3 bästa kaféer i Barcelona

  • FAB café. Frilansar du, gillar krutstarkt kaffe och vill hänga i en kreativ miljö? Då är FAB café ditt ställe.

  • Alsur Café. Namnet betyder ungefär “söderut” vilket är precis så ett besök här känns. Kaffet är hett, miljön är varm och är du sugen på något sött till kaffet finns det oräkneliga godbitar att välja mellan.

  • CCCB:s café. Lite modern konst smakar alltid gott till kaffet. Speciellt när du kan spana på spanska hipsters vid skaterampen utanför museet samtidigt.

Det här med kafékulturer

Det är något med miljöerna på platser där människor rör sig – eller de som bara sitter stilla. En del är i sina egna bubblor, omslutna av stillhet och djupt försjunka i tankar. Andra möts upp på kafé för att ta del av varandras bubblor och skramlar, famlar, ramlar fram genom prat och skratt.

Oavsett mål och mening med kafébesöket, tycker jag det är en värdefull stund att ta sig tid för. Antingen hänga ett tag med sig själv, eller någon annan, lyssna in och checka av. Låta mobilen vila ett tag och inte stressat snegla på klockan.

Liz Lindvall,också journalist och även Barcelonabo, har skrivit några rader om finessen med fikatraditioner här