3 mysiga B&B och mindre hotell i Skåne

Tips på mysiga och personliga B&B och hotell i Skåne

Skåne och jag har börjat finna varandra på riktigt. Från att ha varit mer eller mindre en vit fläck på min mentala karta, har platser, smaker, människor, utsikter och upplevelser etsat sig fast i minnet. Jag har dessutom upptäckt att det går snabbt och smidigt att åka till Skåne från Örebro - och tågresan kräver ofta bara ett byte.

Ju mer jag upplever i Skåne, desto mer vill jag ha! I väntan på nästa Skåneresa, vill jag tipsa om två bed & breakfast och ett personligt hotell som har bidragit till några av de där vill-ha-mer-av-Skåne-minnena.

hotell-skåne.jpg

Små äpplen bed & breakfast på Österlen

Små äpplen ligger i Degeberga på Österlen och är en traditionell skånelänga som gått i arv i flera generationer. Här, i Sveriges äppelmecka, doftar det varma äpplen ända ut på gårdsplanen. Linda, som driver Små äpplen, bakar sitt egenskapade äppelbröd som vi njuter av i kvällssolen på gården. I de två, ljusa rummen står äpplen på rad som dekoration och utanför fönstret vajar långa rader av äppelträd. Små äpplen gör verkligen skäl för sitt namn!

bed-breakfast-österlen.jpg

Bysmedjans B&B i Brönnestad

Bysmedjans B&B ligger i Brönnestad, strax utanför Hässleholm. I hundra år var byggnaden en byskola och fina detaljer från skoltiden finns kvar i huset. Familjen som driver boendet har också ett vandrarhem i närheten och även stall med islandshästar där de ordnar turridningar. Bysmedjans B&B är ett lugnt och skönt ställe att vila på efter en vandringsdag eller två på Hovdala naturområde. Här kan man också hyra bastu och spapool utomhus - perfekt för trötta vandringsfötter!

brönnestad.jpg

Annas Hotell i Kristianstad

Annas Hotell i Kristianstad ligger i en gul villa strax utanför stan. Det är nära till både centrum, tågstation och naturen, t.ex. Lingenäsets naturreservat. Anna, som både driver och har gett namn till hotellet, har filosofin är att “det ska vara enkelt att vara gäst” hos henne. Det är inte bara enkelt - det är ljuvligt!

Rummen är personligt inredda och jag sov som en prinsessa i det gula rummet en trappa upp. Till rummet hör en balkong, där jag satt och skrev i lugn och ro medan dagen vaknade till liv. Frukosten dukades upp som en Nobelmiddag och jag åt den bästa och längsta frukosten i mannaminne.

hotell-anna-kristianstad-6.jpg