Slowcation i Örebro

%C3%B6rebro-kyrka.jpg

Checka ut från vardagen och in på hotellet

På fredagseftermiddagen checkade jag ut från jobbet men checkade snart in på en helt annan frekvens. Så fort jag klev innanför dörrarna på Clarion Hotel i Örebro fladdrade det i magen av en pirrig känsla. Du vet, känslan som är summan av alla små delar som gör en hotellupplevelse sådär härlig: de fluffiga kuddarna i hotellsängen, zappandet på TV:n på rummet, doften av nygräddade våfflor på frukostbuffén, glansen på handfatskranen och den lilla vikningen på toalettpappersrullen. Må vara små saker, men det är sådant som får mig att rysa av förväntan när jag får nyckelkortet till rummet i min hand.

Cava och choklad på rummet

Mamma var mitt hotellsällskap och jag hade noggrant planerat hur vi skulle maxa vår slowcation: spendera mycket på rummet som äkta maratonmysare, lyssna på livebandet i hotellets lounge och bubbla och basta länge på wellnessavdelningen.

Det började bra. Vi tog maratonmysandet på största allvar och bäddade ner oss mellan de molnliknande täckena. En flaska cava och choklad var perfekt i väntan på den sena middagen som vi hade bokat på restaurang Hatt.

Timmarna försvann lika snabbt som samtalsämnena gick om varandra. Plötsligt var det kolsvart utanför fönstret och livebandet hade vridit upp både volym och takt. Fredagseftermiddagen hade blivit helgkväll och middagen närmare sig. Lite motvilligt kröp jag ur sängen och tänkte tacksamt att det inte var långt till restaurangen. Fördelen att ha en slowcation i en mindre stad är ju att avstånden är korta och det blir mer tid till att njuta på det långsamma sättet.

Restaurangsuccé och vila på maten

Restaurang Hatt var succé - från den mysiga vardagsrumskänslan och goda getosten med betor, till den kunniga servitörens matchande av vin och mat. Jag kommer skriva mer Hatt, för en restaurang som tar sitt namn så bokstavligt förtjänar ett eget inlägg!

Efter middagen strosade vi sakta hem till hotellet. Jag älskar för övrigt hur snabbt hjärnan automatiskt benämner ett hotell som “hem” - det är ett gott betyg. Vi var alldeles för trötta och mätta för spa, så vi kröp ner bland de fluffiga täcken och bulliga molnkuddarna, precis där vi hade legat hela eftermiddagen. Och så fortsatte vi prata förstås… :-)

Frukostbuffé och morgonspa

Planen var istället att gå upp till wellnessavdelningen med spa direkt på morgonen, innan frukost. När vi stod klara att gå i morgonrockar upptäckte jag att den öppnade först kl. 10! Så snabbt vi kunde i vår slowcationlunk satsade vi på långfrukosten först istället.

Hotellfrukostar är ju en upplevelse i sig. Jag har skrivit om vad som gör en bra hotellfrukost tidigare - och tycker att Clarion Hotels frukost står sig riktigt bra. De hade hemgjord granola med nötter, annorlunda pålägg som laxröra och grillade tomater och den krämigaste äggröran jag någonsin ätit.

Från kl. 6.30 till 10.30 har frukosten öppet på helger. Därefter serveras brunch från kl. 12 till 14. Brunchen igår inte i hotellpriset men är verkligen värd att testa någon gång. Den kostar 225 kronor, vilket jag tycker är mycket för en måltid per person, men utbudet är stort och rätterna är roliga och goda.

Den bästa lördagen börjar långsamt…

Vi åt och njöt så länge att jag hann läsa hela dagstidningen, titta på lördagsflanörerna på gatan utanför och ta både påtår och tretår. Utcheckningen var senast kl. 12 och vi hade bara någon minut tillgodo. Hur kan tiden gå så snabbt?