Vida Spa på Södra Berget i Sundsvall

I samarbete med Södra Berget

Spa är så mycket mer än att ligga i bubblande bad så att kroppen slappnar av. Det handlar också om hur det känns inuti, efter många timmar i bad och bastu när fingrarna ser ut som russin. Om kroppen är glad, själen känns lugn och tankarna klara, tycker jag spastunden har fyllt sitt syfte - få helheten att må bra.

När vi var i Sundsvall och bodde på Hotell Södra Berget, passade vi såklart på att boka deras spa Vida Spa. Känslan efteråt var precis så rofylld och renande, såväl innanför som utanpå, som jag hade hoppats. En fulländad spaupplevelse med andra ord!

södra-berget-spa (6).jpg

Om Vida Spa på Södra Berget

Vida Spa är en nybyggd del av hotellet Södra Berget, som ligger på berget med samma namn i Sundsvall. 240 meter över havet ger spat en vidunderlig utsikt över hela staden som spabesökarna kan njuta av från poolerna. Spat är fördelat på två våningar med ytor för både relax och bad. Här finns turkiska och romerska bastur, japansk tvagning, Kneippkur, kalla och varma pooler, bubbelpool, terasspool, avslappningsrum med vilovaggor och upplevelseduschar. En hel del att njuta av, med andra ord!

vida Spa är smart inrett med “rum i rummen” tack vare draperier som skärmar av små hörn för relax i sköna sängar och vilostolar. Den som inte vill ligga i blöt hela tiden, kan med andra ord njuta av spat lika mycket i torr morgonrock. Eftersom spat är så stort och har ett väldigt brett utbud, är tipset att boka dagspa här. Man får då en hel dag på Vida Spa och kan i lugn och ro testa allt.

Aktiviteter och behandlingar på Vida Spa

Det finns olika behandlingar, som en kortare anti-stressmassage och kompletta lyxspadagen, att boka. Vi bokade dock ingen behandling utan la tiden på att testa spats olika delar istället. Vissa dagar håller de yogaklasser här som ingår i priset. Bor du på hotellet och har tänkt att gå på spa, tajma in en yogaklass så blir nog upplevelsen ännu härligare och mer rofylld. Frukt, te och vatten igår också i Vida Spa, likaså ett gym - som kanske har Sveriges finaste utsikt!

Olika spaupplevelser på Vida Spa

Vida Spa har tagit fram olika paket för olika tillfällen, t.ex. Minimys, Oh Sunday och Night Spa. Minimys gäller på måndagar och riktar sig till barn upp till 12 år. Oh Sunday är för dem som vill runda av veckan på bästa sätt - och starta den nya lika bra. Night Spa är mer för den aw-sugna då ljuset dämpas, drickan är kall och basen höjs.

Hotellet Södra Berget

Vill du läsa om vad vi tyckte om Södra Berget? Läs recensionen av hotellet här.

hotell-södra-berget-rum (1).jpg

Hotellrecension

Södra Berget i Sundsvall

I samarbete med Södra Berget