Allt om Thailand: i korthet eller helhet

Det här är en resumé av resan till Thailand. Läs den sammanfattade versionen här, eller läs mer om varje del genom att klicka på länkarna i slutet av styckena.

Thailand i korthet

Bangkok nattetid från hotellets balkong.

Bangkok nattetid från hotellets balkong.

Bangkok gav mersmak. Mina starkaste minnen är den glittrande natten och utsikten från skybaren, över staden som aldrig tycktes ta slut. Jag minns också särskilt mopedmyllret på gatorna och matoset från gatuköken. I Bangkok fick jag min livs första thaimassage. Mer om mina tankar (och tarmar) efter massagen.

 

Chanthabun i dagsdimman.

Chanthabun i dagsdimman.

I Chanthabun Riverside Community (Chantaburi), upptäckte jag ett Thailand jag inte trodde fanns! De charmigt slitna kvarteren, hippa caféerna och boutiquehotellen skapade en känsla av "stad i staden". Historien känns som en del av nutiden och beskrivs som "back to the Chan way of life". 

Mer om Chanthabun.

Tre kusiner på rad.

Tre kusiner på rad.

Chongfolket i byn Chong Changtune (Trat) är som en ett kombinerat etnomuseum och besöksmål. De lever som deras förfäder gjorde för flera hundra år sedan och är stolta över att visa upp sin unika kultur. Vi provade ett traditionellt naturspa med lera, ånga och örter och åt en typisk lunch med curry på bananstam och kryddig fläsksås. 

Mer om Chongfolket - kommer snart!

sticky_rice_thailand_sannarosell

Jag lärde mig äta ris. Iallafall klibbigt! Från envis motståndare till ris i allmänhet blev jag en sticky rice-fantast. Den thailändska efterrätten med sött ris, salt kokos och syrlig mango sitter för evigt i hjärnans smakminne.

Mer om thaimaten och smakerna.

Sist men inte minst -  mina topp tio fotominnen från Thailand

 

Resan var en del av kampanjen #AmazingThailand i samarbete med Tourism Authority of Thailand. Åsikter och bilder är dock alltid mina egna.