Bejing, Peking... eller hungrig bland hutongerna

Neonljusen bäddar in Beijing i ett regnbågsskimmer. Kinesiska tecken på gatuskyltar skriker ut sina reklambudskap, men i mina ögon som inte kan tyda blir det istället snirklig verklighetskonst på gatan. Vackert så. Vi är på väg in bland hutongerna för middag. Tur vi började leta i tid, för med skyltar på bara kinesiska (och de där obefintliga kunskaperna i språket) tar det tid att hitta rätt i labyrinterna.

Read More
Beijing, Peking... eller Skridskostaden?

De linjalraka avenyerna breder svulstigt ut sig i Beijings centrum. Fem miljoner personbilar, tiotusentals bussar och ett oräkneligt antal mopeder pulserar fram längs de åttafiliga vägarna. Beijing är klädd i en stålgrå och granithård kostym - för att likna den moderna, västerländska stadsarkitekturen? Allt är kantigt och ytorna är lika intetsägande som kinesernas stelfrusna ansikten.

Read More
Fokusord 2017: landa

Har du fokusord såhär i början av det nya året? Fokusord är ord som markerar och motiverar, sätter ton och skapar intention. Jag har anammat det tänket de senaste åren. Orden hjälper mig att samla mina mål och få fokus - sen är det förstås upp till mig att leva efter dem! 

Read More