Grönt & skönt i Barcelona - 1

recension-biocenter-barcelona.png

Hungrig? Biocenter på Pintor Fortuny 25 i Raval, är ett först ut av gröna och sköna restaurangtips i Barcelona. Både den inbitna vegetarianen och nyfikna flexitarianen blir mätta och glada på Biocenter, också veganen kan hitta favoriter och för karnivoren finns goda substitut för köttet.

Biocenter
Biocenter

Det familjeägda stället har funnits sen 1980 och hälsotänket har gått från generation till generation. Sedan de sådde det första fröet till restaurangen har stammisskaran vuxit och nu har även en och annan turist hittat hit.

Filosofin
Filosofin

Idag är det systrarna i familjen som driver Biocenter. En av dem, Alice, berättar att hennes favorit är burgaren gjord på tempeh med sojamajonäs medan hennes syster serverar restaurangens signaturdrink - lemonad på röda bär, citron, mynta och muscovadosocker. Den läskar i Barcelonas sommarvärme och balanserar fint mellan sött och surt.

Tempehburgaren är en stadig sak som lämnar efter sig en lätt paltkoma. Tur siestan är nästintill helig här i Spanien, matsmältningssystemet behöver sin tid. De krispiga yucachipsen är ett kul inslag som nästan ser för fina ut för att ätas - men uppätna blir de förstås ändå.

Burgare
Burgare