Om listor.

listor

”Meterlånga, linjeraka och fullständigt underbara listor. Sida upp och sida ned, på längden och på bredden. Att kunna pricka av och stryka över, det är sann njutning det. Check på listan – nöjt leende och lugn i hjärtat.”

Dessa rader skrev jag med hamrande hjärta och snurrande hjärna för lite mer än två år sedan. Anledningen till de kilometerlånga listorna var inför praktiken på tidningen i Ecuador. Det var en Livsviktig Lista som kräver versaler och som du kan läsa mer om här

Som du redan anar, är jag en list-maker, en note-taker, en fanatisk författare när det kommer till listor. Jag gör det för att organisera dagen, komma ihåg gårdagen och planera morgondagen.

När kaoset behöver styras upp och struktureras till tar jag fram med papper och penna och börjar lista. Kanske är det ett tappert försök att styra upp kaoset i min hjärna, eller så handlar det helt enkelt om den maniska kontrollmaskinens behov av ordning och reda inom mig. I vilket fall är det dags igen! Jag stoppar ner delar av mitt Örebroliv i banankartonger och packar inför mitt Barcelonaliv.  Nytt kapitel i livet betyder nya, meterlånga, linjeraka och – just det – fullständigt underbara listor. Snart är checklistan avprickad och vad som händer när den trygga listan gjort sitt... återstår att se (här på bloggen).