Vem där? del 2

Tänk dig en arbetsplats som går i rött, grönt och lila, där grönsakerna är solvarma och billiga, och där du kan langa veggie-recept över pyramiderna av broccoli och blomkål. Där jobbar Pepa! Hon jobbar i ett av stånden på matmarknaden Santa Caterina i Barcelona och säljer frukt och grönt från morgon till kväll. Där står hon bakom ett berg av knubbiga tomater, svängiga paprikor och bulliga auberginer.

Hos Pepa brukar jag köpa veckans grönsaker och får alltid ett recept eller två med mig hem för att nästa gång bli utfrågad hur sofriton, piston eller gazpachon smakade. "Riquísimo!" säger jag såklart, för vågar jag annat när det är hennes tomater det handlar om?!

Men tro inte att hon är den stereotypiska, urgulliga matgumman, trots de goda recepten och "persiljan på köpet". För gång på gång blir jag lite blåst på kilopriset, eller så slinker det ner en citron eller två som jag inte bett om. Hon är listig hon, Pepa, bakom sina tomatklasar och tantglasögon - men då vet hon inte vem hon har att göra med...

St CaterinaPepa