En höstig workation i Örebro och mina tre varför

Örebro slott i höstsolen.

Örebro slott i höstsolen.

I helgen hade Örebro den stora äran att vara värd åt Influencers of Swedens workation. En work + vacation i min fina stad som färgsprakade i fullkomlig höstprakt när 20 influencers från hela landet gjorde entré.

Höst workation i Örebro

Tillsammans med Johanna och Kerstin arrangerade jag hela helgen som bland annat innehöll övernattning i en hotellborg, spökvandring på slottet, morgonyoga på teater, olika workshops av duktiga medlemmar och goda måltider. Mellan varven hade deltagarna tid att mingla, arbeta kreativt och bekanta sig med nya och lära känna gamla ännu lite bättre.

Efter workationens slut var jag också slut. Totalt tömd på energi men också fylld med inspiration och nya insikter. Workshopsen handlade om allt från fotoredigering och politisk influencer marketing till sökoptimering på blogg. Men när Linda Engströms workshop, där vi fick rannsaka vår effektivitet, fastnade lite särskilt i tankarna. Frågan jag ständigt återkom till: vad är mitt varför?

linda engström.jpg

Ditt varför är viktigare än du kanske tror

“Find your why” kan låta klyschigt och målas ibland upp som svaret på livets mening. Kortfattat är svaret på den frågan att du gör det du gör därför att x, y eller z. Det är din anledning eller tro som driver dig framåt, i rätt riktning. Vet du ditt varför, kan du också lättare filtrera bort och välja rätt i alla dessa val som finns. Ditt varför hjälper dig att känna mer lugn och större mening i vad du gör.

En liten kvist växer tappert i Svartån.

En liten kvist växer tappert i Svartån.

Varför resebloggar jag?

Jag kan inte landa i ett enda varför - det finns för många vettiga, roliga och givande anledningar till att jag gör vad jag gör. Här är min topp tre-lista:

Därför att jag vill få andra att bli sig nyfikna när de reser/nyfikna på att resa.

Därför att jag vill visa hur många fler fördelar det finns med att resa, än bara miljöombytet. Som att lära känna nya kulturer, förstå andra människors sätt att leva och utmana sina egna gränser!

Därför att jag helt enkelt har ett stort behov av att dokumentera och memorera mina resor. Jag vill minnas finesserna på det dukade bordet, smakerna av de friterade insekterna, adressen till hängmattehotellet och känslan av att äntligen nå vulkanens topp. När jag blir gammal, vill jag bli som min reseberättande mormor var - en ständig källa till häftiga och spännande berättelser från sina resor runt i hela världen. Jag vill berätta mina historier för mina barnbarn (och alla andra som vill lyssna förstås) - och då är detaljerna viktiga!

Vad är ditt varför?

Höst utanför fönstret på Örebro slott.

Höst utanför fönstret på Örebro slott.