Livet mellan resorna: fermenteringsfixerad söndagssyrare (och lästips till andra sura resmål)

Livet mellan resorna: fermenteringsfixerad söndagssyrare (och lästips till andra sura resmål)

För ovanlighetens skull ska jag berätta om en typisk söndag hemma hos oss. I vårt kök står det och puttrar, pyser och poppar konstant - det är kefiren, kombuchan, surdegen och grynen som för liv och ljud omkring sig. Va va vadå? kanske du tänker, så låt mig förklara.

Read More

Vegetarisk matkväll och sensorisk vinprovning

Vegetarisk matkväll och sensorisk vinprovning

Mat, prat, vin och klirr i glasen. Vi ockuperade restaurangen Rosengrens skafferi i Örebro för en kväll, lagade mat och provsmakade vin om vartannat. Menyn var grön rakt igenom och vinerna passade förstås perfekt till maten.

Read More

Ät korv med bröd i Barcelona

- En körv mä brö tack.

Nej, du är inte på Islingby IK:s hemmamatch och beställer en kokt som knäpper i halvlek. Du är i Raval i Barcelona och har snart en het hund i handen. The Dog is Hot's idé är lika god som den är enkel: korv av kött eller tofu, med oändliga varianter av topping och såser. Efter en veggiekorv med guacamole, soltorkade tomater och picklad lök blir fotbollskorven aldrig densamma...

Gazpachogalen

gazpacho

Dan efter våffeldan. Nu har du väl ätit dig mätt på våfflor för resten av året? Tänkte väl det. Idag bjuder Barcelonabloggen därför på gazpacho. Buen provecho! 

Den så väldigt spanska soppan gazpacho är egentligen en andalusisk specialitet, men här i Barcelona får jag mitt soppsug stilllat tack vare en nytt favorithak. Restaurangen Buffet Verd i Gracia ligger ganska undangömd, men kön ringlar sig ändå lång utpå gatan när lunchtimmen klockan två är slagen. Kombinationen dagens vårvärme och soppans vitaminer gör att gazpachon är grejen.

Fortfarande hungrig?  Lady Gazpacho  (@gazpachotocon) bjussar på mer.