I helgen var jag i Furudal i Dalarna på en fotokurs och jag var lycklig över att hänga i mina hemmatrakter igen. Naturen var så junigrann som det bara gick: björkens löv riktigt sprack av grönska och blommor jag inte visste namnen på strösslade ängarna med färger.
Read MoreDen skånska flaggan vajar i vinden och välkomnar oss till Blåherremölla, en liten idyllisk gård utanför Maglehem. Ingmar Melin möter oss på grusvägen i rutig arbetsskjorta och hängslen. “Ni ska veta att när jag väl börjar prata, slutar jag inte” varnar han skämtsamt och börjar berätta om platsen och personerna. Idag driver familjen det som ett kafé, galleri och museum.
Read MoreFrukosten på Hotell Anna, jisses vilken dröm! Den uppdukade buffén var som rena rama konstverket med guldkantade porslinsfat, handskrivna etiketter och finskuren frukt. Var för sig blev detaljerna som godis för ögonen och helheten blev en buffé i fullkomlig perfektion.
Read MoreTurkost vatten som på tropiska breddgrader och salta vindar som vid havet? Ja, bara 20 minuters biltur från Örebro ligger Harge uddar som är ett litet söderhavsparadis på somrarna.
Read MoreDen här veckan har verkligen stavats influencers! På fritiden och på jobb, hemma och borta, bland vänner och nya kollegor. Häng med på en något intensiv och galet rolig vecka.
Read MoreImorgon tar jag tåget till Skåne för att träffa resebloggare från hela Sverige, workshoppa och besöka städer jag inte varit i förut. Jag ska dessutom till Malmö för studiebesök med mina nygamla kollegor på Örebrokompaniet.
Read MoreJag är uppvuxen i Borlänge, en grå industristad enligt många, men också knutpunkten för de djupa skogarna och de blånande bergen runtomkring. Fram till några år sedan var Dalarna alldeles för nära och för alldagligt för att jag verkligen skulle uppskatta att se mig om i trakten. Nu är Dalarna det enda stället jag vill vara i sommar. Kanske kan jag inspirera även dig att åka hit på besök i sommar?
Read MoreMat är ju så mycket mer än bara smak - det är ju dofter, konsistenser, färger som samspelar och ger oss det där välbehaget som är större än mättnadskänslan i magen. Därför är det så roligt att äta på riktigt bra ställen som får mig att uppleva allt det där. Rosengrens skafferi i Örebro är en sådan restaurang
Read MoreVad är väl ett besök på slottet om inte alldeles, alldeles…? Ja, vadå? Magnifikt, mäktigt, mystiskt kanske. Många slott ruvar på historier och hemligheter som bara väggarna kan berätta. Jag tycker det är roligt att gå omkring i välbevarade, historiska miljöer och fantisera om hur livet var för personerna som bodde där då.
Read MoreMed de mjuka, grågröna bergen som kuliss och ängarna som vida, våta filtar runt omkring, syns byggnaden på långt håll från vägen. Bländande vit ligger målet för vår miniweekend, Dömle herrgård, mitt på den värmländska slätten. Vi passerar två tranor som ljuder sina vårskrik och en rådjurstrio skuttar oberört mellan åkrarna. Det är en solig dag i mars och naturen börjar vakna till liv efter vintern.
Read MoreÖrebro har gjort mig till en naturälskare. Efter snart åtta år i staden har jag lärt mig uppskatta naturen året om, både här och på andra ställen. För dig som också gillar utomhuslivet och vill uppleva det i Örebro, tipsar jag om fem fina naturupplevelser här:
Read MoreDen stilla stunden på söndagskvällen, parentesen av tid där ingenting varken kan eller borde hända, är den bästa. Det är stunden när allt är stilla och inget springer. Den är kort men så viktig för att landa i veckan som var - innan jag lyfter med veckan som väntar.
Read MoreEn nutidssjuka att skämmas över eller en egenskap att värdesätta? När jag plötsligt såg på mig själv som en content collector, en ständig samlare av fint innehåll till mina konton på sociala medier, fick jag tänka till. Sen tänkte jag om. Och i det här inlägget tänker jag högt. Hur tänker du?
Read More“Att vi sitter här och har det så fint”, tänkte jag flera gånger och sådana tankar försöker jag tänka ofta. För stunder som dessa är varken någon rättighet eller självklarhet - utan snarare en medvetenhet.
Read MoreLandsvägen blir smalare och slingrigare ju djupare vi åker in i den mörka Bergslagsskogen mot Grythyttan. Granarna är så höga att de barriga topparna ser ut att sticka hål på himlens mjuka moln. Längs vägen står ogenomträngliga väggar av tall som skapar en tät, grön kuliss. Snart tornar dock en stor byggnad upp framför oss och vi har nått målet med vår färd.
Read MoreNågra tappra elefantöron, ett par stolta chiliplantor, ett gäng aloe vera och en liten, men ack så kaxig, kaktus. Det är några av mina inneboende som har fått ett helt eget hörn av lägenheten. När jag pysslar om de gröna, nyper några torra blad och fluffar till jorden lite grann, är jag fullkomligt lugn. Som om hela världen snurrar kring hur bra mina växter mår och inget annat har någon betydelse.
Read MoreEn dallrande het sommardag åkte norska bloggaren Helle och jag på en kort matresa i Närke. Vi åkte runt på slingrande grusvägar i södra Närke, bland bondgårdar och björkskogar, och stannade till hemma på gårdsbutiker och bondgårdar. Det är dem jag vill berätta om nu - Adam, Karolina, Håkan och alla andra duktiga mathantverkare - som gör sådana här smakrika resor möjliga.
Read MoreFörra veckan var isen var perfekt på Rynningeviken och vintersolen fick våra bleka decemberkinder att lysa vita. Äntligen var jag ute på sjön igen! Skären var långa och ljudlösa medan isen knakade och visslade.
Read MoreMellan flammande lågor och brännheta eldar, finns något minst lika viktigt: vilan. När glödens röda prickar dansar över kolbitarna, tystnar spraket och elden hamnar i ett vilade läge. Det är precis vad jag försöker göra med min glöd emellanåt. Vila lite. När axlarna har parkerat sig under öronen och andetagen är vid nyckelbenen, då stillar jag elden och tar hand om glöden istället.
Read MoreAtt åka tåg och uppmana er till det är väl en hållbar investering, eller hur? Men räcker det? Hur stort ansvar har influencers i resebranschen egentligen? Jag fick verkligen granska mig själv innan intervjun - vilket väckte många tankar…
Read More