Små fötter i Garphyttans nationalpark

Olika storlekar ute på tur

Ett par trettioåttor, ett annat par trettiosju. Fyra tassar och två par människofötter i fyrtionågonting. Och så två små fötter i storlek 17 på premiärvandring.

En sensommardag kom hela familjen till Örebro för en helg med tema vandring. Vi åkte till Garphyttans nationalpark, vilket visade sig vara ett smart val. Här finns nämligen både lätta leder för barnvagnar och knixiga stigar som går brant uppför.

För visst var det bra med valmöjligheter. Med vår lilla dotter i vandringsryggsäck för första gången visste jag inte hur länge hon skulle vara nöjd på ryggen. Det visade sig att hon trivdes utmärkt i den sköna ryggsäcken, med både uppsikt och utsikt över övriga familjemedlemmar.

Vandringsleder för alla i Garphyttans nationalpark

Vi gick Bergsstigen på nästan 3 kilometer och fikade efter “bergsbestigningen”, på Svensbodaberget. Därefter tog vi Torpstigen tillbaka till parkeringen där vi lagade pastalunch på stormkök.

Utöver dessa två finns flera leder med olika svårighetsgrad. Ingen av dem är dock jätteavancerad att vandra, men Bergsstigen har en del uppförs- och nedförsbackar. Här passerar även Bergslagsledens etapp 11 här - en långkörare som passar om du är ute en heldag!