Att resa med en professionell fotograf

Foto: Jessica Jeppson

Foto: Jessica Jeppson

Det finns ett ordspråk i stil med “du lär känna en person först när du reser eller bor med den”. Visst stämmer det lite grann? För den som umgåtts med dig dygnet runt, tvingats höra dig snarka, sett dig lämna din trygga zon, känt av dina blodsockerdippar och delat din oro/resfeber/iver, har sannerligen sett ditt sanna jag.

Min senaste resa var en långhelg i Lissabon och resesällskapet var en nyfunnen vän och kollega, Jessica Jeppson, som helt klart känner mitt sanna jag nu. :-) Jag vill berätta lite mer om Jessica här.

För ett halvår sedan hade vi knappt en aning om varandras existens, men på nya jobbet fann vi både varandra och gemensamma intressen som foto och andra kreativa uttryck. Sagt och gjort, klart man bokar en foto- och skrivarresa tillsammans då!

Jessica är en fantastisk fotograf med förkärlek för makro. Jag tycker även hennes foton med tele och alla andra objektiv (som den tjugo (?) kilo tunga väskan hon kånkade omkring på längs Lissabons kullerstensgator innehöll ;-)) är riktigt fina också. Det är hennes bilder du kommer få se i mina inlägg om Lissabon framöver. Det är otroligt roligt att få samarbeta med en professionell fotograf här på bloggen! Jag kommer länka till hennes hörn av cyberspace i varje inlägg så att du kan kika vidare på fler av Jessicas fångande ögonblick. Tills dess, får du ett smakprov av Jessicas bilder här.