Alla veckans dagar som frilansare

coffice_work_sanna_rosell

Fredagar är bra dagar för att summera arbetsveckan som gått och sätta tonen för helgen (för vilodagar ska även frilansare ha...). Jag vill tipsa, länka och inspirera dig som läser - och kanske själv driver eget? - och hoppas bli både klokare och kreativare i utbyte. Cashew Kitchen skriver om sina frilansmåndagar och Lugn och fin om soloprenörskap. Jag vill spinna vidare på temat och berätta om vad jag gör på dagarna - för ingen dag är verkligen inte den andra lik i Sanna Rosells kalender. 

freelance_work_sanna_rosell

Deltidsjobb varvat med frilansuppdrag

Förutom mina deltidsjobb är frilansandet det jag lägger mest tid på. Bloggen, texter, översättningar, resereportage, pressresor och PR-konsultationer finns på mitt skrivbord. Utöver det är jag med i ett projekt om idéutveckling på universitetet. Den röda tråden i mina arbetsuppdrag är entreprenörskap och kommunikation. 

Tiden jag öronmärkte för frilans var länge sena kvällar och andra stunder då jag fick "passa på". När jag senare bodde i Barcelona blev det en hel dag - onsdagar var veckans höjdpunkt. Jag satt på caféer tills de skramlade demonstrativt med kassan vid stängning, för att sen förflytta mig till nästa kaffeställe och fortsätta skriva. Ibland i bästa sällskapet av Liz, som är expert på "freelance friendly cafés" i Barcelona. 

Frilans varje dag och maxad månad på gång

Tillbaka i Sverige har frilansandet det senaste året blivit både söndagar, tisdagar, torsdagar och alla dagar (och kvällar) däremellan. Onsdagarna på café är passé och jag arbetar numera hemifrån eller på coffice med Guerilla Office. Just nu är det mycket på gång, på lite mer än en månad ska jag:

  • åka på en pressresa (med bl.a. Daniela till Thailand/Kambodja)

  • presentera ett projekt

  • avsluta ett årslångt jobb

  • flytta ur min lägenhet

  • flytta in någon annanstans

  • ordna en pressresa (för Laura till Örebro)

  • packa och åka på sommarens långresa (till Colombia!)

Hej och hå. Däremellan gärna hinna andas och vara lite härligt mindful också. Hur ser din arbetsvecka ut? 9 to 5 eller när du vill?