Det svåraste med att vara egen och frilansare

Vad är väl ett arbetsliv som frilansande skribent om inte alldeles, alldeles... långtråkigt ibland?

Just därför är det är så otroligt varierande och lärorikt. Sen jag blev "min egen" har jag lärt mig mycket om mig själv,. Till exempel att alltid skriva med kläderna på, att skriva fast det inte alltid är roligt och att skriva på beställning. Det sista är det svåraste, något som jag tror jag jämt kommer få brottas med. För inget dödar inspirationen så mycket som att att ha en deadline frustande i nacken eller omöjliga önskemål att ta hänsyn till. 

Frilanslivet är med andra ord inte bara ett evigt sippande på vinprovningar och vandrande bland olivlundar - även om det är sånt jag helst gör och berättar om. Frilanslivet är också "tråkjobb" som till exempel att översätta 1000 termer inom rörmokeri till spanska. Inte så kreativt kanske, men sannerligen lärorikt (vem vet, tröttnar jag på skrivandet och ger mig in i värmepumpsbranschen i Spanien har jag iallafall vokabulären). 

Så, hur kickar jag igång kreativiteten en arbetsdag som mest består av att mata text i takt med den tickande klockan?

  • Träffar en klok kvinna och får Liztiga tips och råd

  • Dricker kaffe, en, två tre gånger under dagen, gärna på något av dessa caféer

  • Tystar allt chattrande och twittrande och lyssnar istället på Vivaldi