Naturskön dag med workshops och Kvinnliga Äventyrare

Igår var det äntligen dags för Kvinnliga Äventyrares event! Det är en speciell känsla att träffa människor "på riktigt" som man hittills bara har pratat med och inspirerats av digitalt. Särskilt härlig stämning blir det i fina omgivningar som i Ängsö naturreservat.

Kvinnliga Äventyrare är en kampanj av Vandringsbloggen och Morakniv, med syfte att inspirera fler tjejer att upptäcka naturen. Jag är en av representanterna för kampanjen och höll även workshop på temat "Skriv ditt äventyr" igår.

Ängsö naturreservat utanför Västerås går att åka till både land- och sjövägen.

Ängsö naturreservat utanför Västerås går att åka till både land- och sjövägen.

Workshops och tid att bara vara

Lägerelden brann hela dagen för frusna fingrar och grillade marshmallows. Vid den här naturliga samlingsplatsen började alla workshops, där vi fick bra tips för kommande äventyr: varför boxerkalsonger är bättre vandringsunderkläder än trosor, vilket perspektiv som är bäst för naturfoto och hur man sätter eld på en tampong, med mera...

Mellan workshops och picknickpauser fanns tid att sitta och snacka och bara vara. Skönt att bara finnas till, i en så fin gemenskap som denna. 

Naturfotografen Ida Olsson med sin fina hund.

Fler som har skrivit om äventyrsdagen är dagen är Katarina/Äntligen Vilse och Rania/Northbound Journeys. Linnea/Lanclin (som flög hit ända från Tyskland) bloggar om gemenskapen i frilufsandet, Lena/Gott för själen skriver om varför dagen var så inspirerande och Ulrika/Hus nr. 30 förmedlar magiskt vackra bilder från eventet. Vi hamnade också i Västerås Tidning, se här nedanför!