Backpacka med bubbel på Teneriffa

Papaya på la playa

Papaya på la playa

Juni har varit en spännande tid med många resor för mig. Med hela 17 olika sovplatser på bara en månad satte jag nog nytt personligt rekord! På resorna bodde jag till största delen på hostel, vilket är prisvärt, socialt och roligt. Men när den sjuttonde hostelnatten närmar sig, kan en gnutta lyxig hotellkänsla vara skönt. Går det att sova som en kung – eller drottning för del delen – utan att spendera hela apanaget?

Jag testar min tes på Hostel La Tortuga i Costa Adeje på södra Teneriffa. En natt i fyrbäddsrum kostar 13 euro, då ingår frukost och lakan i priset. Vandrarhemmet ligger en bit bort från turistströmmen och har trädgård med pool och solstolar. Det finns kök att låna och gratis wifi. 3 dygn bor jag här med mitt lilla experiment att fixa hotellkänsla för hostelpeng. Läs hur det gick och testa mina tips!

Morgonstund har guld i mun – och färsk frukt

Spanska frukostar brukar inte få min mage att jubla, så förväntningarna på morgonmålet är låga. Men jag blir överraskad – och mätt på kaffe, flingor, frukt eller ägg och bröd. Även om buffébordet är långt borta, stiger hotellkänslan redan första morgonen.

Hitta solsidan

Trädgården badar i sol och poolen ser lockande ut. Jag skippar doppet men smälter ner i ryggläge på solstolen. Lyxpoäng! Kisar jag kan jag nästan tro mig vara på ett exklusivt boutiquehotell, istället för bakgården på ett hostel.

Bubbla i badet och i glaset

Ingen badrumskö – fritt fram för bubbelbad. La Tortuga har badkar som jag passar på att använda när resten av gästerna är borta dagtid. När kvällen kommer fortsätter jag på det bubblande temat och bjuder mina roomies på mousserande vitt vin, dubbel glädje är ju bubblig glädje. Sen rotar jag fram den finaste stassen ur reseryggsäcken, spottvättar bort de värsta ketchupfläckarna och klär mig för kvällen.

Ta till vara på det lilla extra

Även dagtid testar jag om tesen att lyxa till en hostelvistelse fungerar. Det visar den sig göra! Genom att låna La Tortugas resurser som cyklar, skateboard och till och med personal, tar jag mig på långa och fina utflykter bortom turistträngseln.

Uppdrag: slutfört

När de tre dygnen är över, tycker jag att mina små tips och tricks har lyxat till vandrarhemskänslan en aning. Med dessa små medel går det att fixa flärd fastän du reser med ryggsäck, liten plånbok och kort om tid.

Det här inlägget är i samarbete med Hostel La Tortuga. Synpunkter och omdömen är dock alltid mina egna. Alla bilder är tagna av mig, med undantag från fotot på husets fasad från poolen, "Hitta solsidan", som är härifrån.