Sommarplaner och Rumänienresa - check!

Sommaren är redan i full blom och jag med den. Ute i trädgården får jag semesterfeeling varje dag tack vare trappkaffe, örtagården och tusentals tusenskönor i det gröna gräset. Jag tycker jag är lyckligt lottad som känner så här och nu - och ändå kan längta efter fler sommarplaner!

Rutten i Rumänien är spikad

I juli åker vi mot mystiska slott, mysiga bergsbyar och Karpaternas klippa berg - hoppas jag. Det är iallafall min drömbild av vår rumänska bilsemester, sen kanske verkligheten ser annorlunda ut. Men som alltid är planeringen och visualiseringen så rolig att jag inte kan hålla mig från att fantasiresa lite i förväg.

Som du ser här har jag ruttat upp resan med obligatoriska och potentiella stopp längs vägen. Vi bor på pensionat, i skogsstugor och via AirBnB under de två veckor vi åker runt i hyrbilen. Om jag är påläst? Om jag har redan har packat? Om jag längtar?? Ja, ja, ja!

rumänien-roadtrip-2017

Fler sommarplaner 2017

I år har jag pyttelite semester p.g.a. nytt jobb, men trots det verkar det bli en riktigt bra sommar både på vift och med hemester. 

  • I juni jobbar jag, hänger i trädgården och åker en helg till Stockholm för att träffa bror och även flera resebloggare på Travel & Lifestyle Nordic's event.

  • I juli åker jag till Almedalen med jobbet och sedan som sagt två veckors roadtripp i Rumänien. Efter det väntar en vecka hemma i mitt barndoms Borlänge.

  • I augusti ska jag (för första gången!) upptäcka norra Dalarna sommartid. Grövelsjön med vår lilla MINI Cooper som campsite blir en ny upplevelse!

Däremellan ser jag fram emot att äta grillade nektariner och halloumi i trädgården, kajakturer på Hemfjärden med picknickpauser, Friskis utegympa i parken (zumba!), lyssna på ALLA avsnitt av den här podden, läsa romaner av tunga, sydamerikanska författare, åka till skomuseet i Kumla eller varför inte till Noras Chokladskola?

Vad gör du i sommar? Har du spikade planer eller satsar du på en spontansommar?