Stål och konst i Ostrava, Tjeckien

Detta inlägg är en del i ett samarbete med Czech Tourism. Åsikter och rekommendationer är dock alltid mina egna.

En del av Tjeckiens National Cultural Heritage är Doloni Vitkovice. Jag vet inte hur jag ska beskriva det för att göra monumenten rättvisa - som suspekta stålverk eller stenhårda dinosaurier från framtiden, kanske?

Det här är hur som helst vad som händer när ett gammalt industrilandskap läggs ned men lyckas leva upp igen. Som en Fenixfågel ur gråsvart aska har Doloni Vitkovice återuppstått, blivit trendigt och hipstrigt.

Men det här surrealistiska stället är inte bara ett café med utsikt över hela verket och staden Ostrava. Det är också ett gigantiskt galleri där lokala konstnärer hänger tavlor och sätter färg på den stålgråa miljön.

Doloni Vitkovice var ett av de mest minnesvärda stoppen på min resa i Tjeckien, och vill du se något nytt och annorlunda kan jag verkligen tipsa om Ostravas stålverk.

Res dit med egen tåg från Prag (ca 4 tim) som avgår dagligen. 19 euro i andra klass.

Detta inlägg är ett samarbete med Czech Tourism. Åsikter och synpunkter är dock alltid mina egna.