Från teori till praktik: när verkligheten anropade mig i Barcelona

Som från ingenstans plingade verkligheten plötsligt till i min inkorg, ett mail med universitetet som avsändare. Praktikrapport och seminariumpresentationden 5 juni. Just ja, detta drömliv ska avhandlas och utvärderas i någon form av akademisk text, så var det ja... Att jag är här på "skoltid" glömde jag väl i samma sekund jag satte fötterna på iberisk mark.

Iberisk viking?
Iberisk viking?

Det blir nog inga bekymmer att fylla rapporten med lärdomar. Frågan är bara vilka min lärare och jag är överens om vilka som är relevanta?

Jag kan lova dig, herr kursansvarig därhemma, att jag lärt mig en hel del. På jobbet har jag twittrat, chattat, instagrammat, bloggat på mina tre språk om vartannat. Omvärldsanalyserat, intervjuat, PR-planerat och minglat med "nyckelpersoner". Jag har upptäckt att det faktiskt finns ett yrke för mitt drömjobb!

Men utanför kontorets fyra väggar, vardagar mellan 9 och 15, har jag också lärt mig mycket. Relevant för rapporten vet jag inte, men livsviktigt är det iallafall! Som att en romans med Barcelona är för alltid, till exempel. Att siestan definitivt är dagens heliga stund och att det godaste man kan dricka en stekande, spansk eftermiddag är en clara (hälften öl, hälften Fanta citron).

Jag har också lärt mig var den bästa utsiktspunkten över stan ligger och varför du absolut borde skåla i just cava när du når toppen. Hur du hänger upp och ner i acroyoga eller fixar mittbena på gudomligt snygga yogalärare (läs mer här), är andra nyttiga lärdomar.

Vad mer? Hur du PR-minglar med vikingar till ABBA-hits och med mexikaner på tequilaprovning, hur du fixar baksug på kontorstoalettens handtorkare och varför du inte ska grilla müsli i ugnen (det blir blåa lågor - och nej, pappa, jag har inte berättat om den lilla incidenten än...).

Men nu ska Barcelonalivet bokstaviseras till torr akademiska och mailas hem till verkligheten. Det betyder också att kapitlet i den där "boken" jag ständigt skriver snart är slut, vilket också är en början på ett annat. Mer om det snart. Fortsättning följer i nästa kapitel...