Roadtrippa världen runt - resebloggarnas bästa tips

Tycker du det är lite tyst här på bloggen? Det tycker jag med. Mina fingrar knattrar dock oavbrutet på tangenterna och blir med sitt ticke-ticke-tackande någon sorts soundtrack till arbetsdagarna. Med  regnet smattrande mot fönstret är det faktiskt en rätt trevlig takt att skriva till. Löven singlar ned och skapar guldgula mattor på gatorna. Höst ger bra arbetsflow, helt enkelt!

Tystnaden till trots är det full action i Sannas skrivhörna. Hösten viner utanför och mitt skrivbord har fångats av stormvinden. Jag har fler fasta frilansuppdrag än någonsin tidigare, vidareutbildar mig inom journalistik och sociala medier och planerar roliga projekt. Och tänker, drömmer, planerar kommande resor förstås. Så tystnad behöver inte betyda stiltje. Snarare en mikropaus för mellanlandning.

Jag har inte rest på länge, vilket också kan bidra till tystnaden. Mitt resesug är som ett kli i kroppen, men jag lever länge på den soliga Colombiasommaren och den vackra tyska hösten... Istället för att resa själv, kan man alltid drömresa sig bort med andra resebloggare som är ute på äventyr! Just nu verkar roadtrips vara "grejen" inom resesfären. Inget jag testat på själv ännu, men visst blir man sugen när man läser om de här bilresorna?

Cathinka (På vift) bilar runt i Namibia och fotar magiskt vackert

Sofia (Fantasiresor) soloreser bland romantiska konstnärsbyar i Tyskland

Helena (Oh Darling)Katarina Wohlfart (Äntligen Vilse) m.fl. roadtrippar i Lettland, bakar bröd och bor på slott

Foto: Sofia Zetterqvist // Cathinka Ingman // Katarina Wohlfart 

Jag slängde ut frågan om bilresande i Svenska Resebloggars grupp och oj, vilket gensvar! Roadtrippin' är verkligen grejen, kan jag konstatera. Klicka, läs och njut av alla resebloggares bilfärder runt om i världen:

Jennifer bilar till Lake Tahoe, familjen Magnusson (Turisterna) gör Mallorca i bil på 3 dagar, Daniel (Dryden) roadtrippar i roadtripparnas förlovade land - USA, Inger (Halloj världen) bilreser mellan lufttorkad skinka och rödvin och Gunilla och Christofer (4000 mil) har en hel kategori dedikerad åt bilresor. Skulle detta inte vara nog, kan man ju alltid roadtrippa non stop i 365 dagar, som Helena och Peter (Freedom Travel).

Franska delikatesser på Inger Hanssons roadtrip. Foto: Inger Hansson

Franska delikatesser på Inger Hanssons roadtrip. Foto: Inger Hansson