Listan om att fundera, inspirera och längta

Regnväder är bra skrivväder.

Det är frilansfredag, veckans mesta och bästa arbetsdag, och snart helg efter en sjukt intensiv skrivvecka. När hjärnan går på högvarv såhär hamnar hjärtat i skymundan. Tankar och känslor får stå stand-by tills jobbhjärnan har gjort sitt. Men helgen är bakom hörnet och det blir några dagar med mycket hjärta och lite hjärna. Jag smygstartar med att lufta mina tankar just nu. 

Annie skrev häromdagen en 3-2-1-lista på tankar och tips. Jag lånar idén och listar vad jag funderar på, inspireras av och längtar efter just nu.

3  jag inspireras av

Höstläsning och drömresor

Daniela är skribenten och fotografen bakom bloggen Discovering the Planet. Hon har nyligen sammanfattat sina favoritinlägg hos många resebloggare, där jag får äran att bidra med mitt strutsliv och min Colombiasommar. Nu när kvällarna blir kortare är det perfekt tillfälle att krypa upp i soffan, tända några ljus och surfa omkring på duktiga resebloggares äventyr till världens alla hörn. 

Skärmdump från Discovering the Planet.

Frilansliv som podd och blogg

Mina & Emma är duon bakom podden och bloggen Frilansliv. De driver egna företag som copy/skribent och AD/designer - med andra ord, just det jag brinner för och själv jobbar med. De delar med sig av tankar, tips, upp- och nedgångar i frilanslivet. Några guldkorn ur senaste avsnitten är att:

  1. Skapa en inspirationstavla med tydligt visuella mål och drömmar med färger och mönster. Och titta på den varje dag.

  2. Strukturera upp arbetsdagarna i block, t.ex. 2 tim research, 3 tim skriva, 1 tim träning osv. Avsätt tid i kalendern så blir det av.

  3. Ta hand om sig själv för sin egen skull - men i längden också för andras.

Podden Frilansliv med Minna och Emma.

Podden Frilansliv med Minna och Emma.

Min målande mamma

En person som ständigt finns på min inspirationslista är min mamma. Hon skapar konst på tavlor och porslin under namnet ColorsbyCarin och får mig att vilja måla hela världen i glada färger. Jag har tur som får dela så många resor med henne, får det är där och då med henne som jag blir som mest kreativ och inspirerad!

Skärmdump från colorsbycarin.

2 jag funderar på

Vad ska jag bli när jag blir stor?

En evig fråga som i sin tur har följdfrågor: När blir jag stor? Måste man bli stor? Måste man "bli" något?

Vilken bok ska jag läsa härnäst?

Just nu råder boktorka. Jag har läst kurslitteratur i evinnerlighet och nu vill jag istället tanka min hjärna med skönlitteratur. Intressanta livsöden och spännande personer författat med vackra ord och böljande beskrivningar. Tips?

Bra bok av spanska Lucía Etxebarria.

1 jag längtar efter

Denna punkt är visserligen sist men verkligen inte minst. Jag längtar ju ständigt efter att träffa min lillebror som bor i Sydamerika. Han är min konstanta etta. Men nu får han konkurrens om förstaplatsen, för en långresa är en sak jag också längtar väldigt mycket efter. Tur då att det blir en kombination - långresa till Chile för att träffa bror! 

Vad funderar du på nu? Vad inspireras du av och vad längtar du efter?

Syskonminne från Colombia, sommaren 2016.