Litterär resa till Barcelona: Vindens skugga och de verkliga platserna i böckernas stad

barcelona-böcker-läsa.jpg

Boken Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón känner du väl till? Författaren är från Barcelona och skriver om stadens "mörka hemligheter", där många av platserna som nämns i boken finns på riktigt.

la-sombra-del-viento.jpg
  • En av dem är Huset på Avenida Tibidabo 32 lite utanför stan där en del läskigheter som jag inte vill spoila utspelar sig (jag svischade förbi huset i det här inlägget).

  • Ett annat är caféet på calle Petrixol där bokens karaktärer Clara och Daniel dricker varm choklad och slickar vispgrädde från varandras fingrar. Slickandet är kanske inte ett måste för bokturistandet, men chokladen är något extra (hälsar hon som faktiskt har bott ovanpå caféet en gång i tiden!).

  • Plaza Real är nästa tips ur Vindens skugga, där de tidigare nämnda turturduvorna möts för första gången.

  • Kvarteret kring Plaza de Sant Felip Neri beskrivs som "a small breathing space in the maze of streets" vilket precis fångar stämningen i boken. Mörk, mystisk, magisk.

Har du inte läst Vindens skugga? Gör det! Har du inte varit i Barcelona? Åk! Har du gjort det första men inte det andra? Kolla in denna karta och pallra dig hit. Eller så har du antagligen gjort det andra men inte det första... då har du iallafall nästa Barcelonaresas aktivitet spikad. Hela guiden hittar du här