Clarion Collection Hotel Borgen - tips på hotell för workation

De senaste två åren har verkligen varit annorlunda på många sätt. Men inget ont som inte har något gott med sig! Kanske har du fått mersmak för och vill kombinera det med att resa? Då är workation något för dig! Workation är helt enkelt en kombination av work och vacation. Byt ut ditt vanliga kontor mot en annan plats och upptäck omgivningarna efter arbetstid. “Work away from work”, brukar workation beskrivas på ett enkelt sätt.

För några år sedan hade vi en stor workation i Örebro. Runt 20 influencers kom till Clarion Collection Hotel Borgen, stans fina riddarborg, för att jobba, umgås och upptäcka stan. Det är något jag gärna vill göra igen! Kanske är du nyfiken på en workation och vill ha tips på hotell? Om du vill bo centralt, äta gott både till frukost och middag, jobba i inspirerande miljöer - ja, då är “Borgen” ett workationhotell som passar dig!

hotell-örebro.jpg

Om Borgen - ett historiskt hotell i Örebro

Hotel Borgen stod färdigt 1891 och var då huvudkontor för Örebro sparbank. Precis som hotellets namn antyder idag, var byggnaden inspirerad av riddarborgarna på medeltiden. På 30-talet flyttade banken ut och in flyttade stadens största tidning, Nerikes Allehanda.

Många decennier framöver skulle Borgen fyllas med knattrande tangenter från skrivmaskiner, journalister med bolmande cigarretter och telegraferade nyheter. Även om redaktionen digitaliserades, behöll Borgen sin historiska charm med sina tinnar och torn. När jag flyttade till Örebro 2012 kallades fortfarande byggnaden för NA-borgen, trots att den ett år senare skulle förvandlas till ytterligare något nytt - ett hotell.

Lästips: Sofia som driver resebloggen Fantasiresor bodde på Borgen och upptäckte att hennes farfar hade jobbat som journalist i samma byggnad - 60 år tidigare!

Inredning och design på Borgen

Borgen kläddes i hotellkostym av Örebrofödda Helena Allard och fick symboliska detaljer, som skrivmaskinsknappar istället för rumsnumme. Hotellet har 125 rum och inte ett rum är det andra likt. Tack vare byggnadens olika vinklar och vrår har rummen tornutsikt, burspråk, runda väggar, kakelugnar och imponerande takhöjder. Gemensamt är dock den romantiska inredningen med lejonfötter på badkaren och snirkliga detaljer.