En fredagslista

vinter-örebro.jpg

Det är fredag och en hemmahelg har nog aldrig varit så efterlängtad som nu! Med inga måsten och några roligheter äntrar jag helgen med springtur i snö och skogliga småturer. Jag har lånat den här fredagslistan från Sara Rönne som bloggar på Träningsglädje.

Vad ska du göra idag, Sanna?

Nu på morgonen ska jag springa en sväng i skogen. Det är dock alltid lika motigt med morgonträning när sängen är varm och skön medan frosten och kylan råder utanför. Men känslan efteråt, när luften liksom har peelat lungorna, är ju oslagbar. Varje gång. Springturen sätter verkligen tonen för resten av dagen och jag har både lättare att fokusera och slappna av.

Sen åker jag till Västerås för att gå på konferens om hållbar utveckling inom turism. Superspännande! Kvällen blir min alldeles egna vilket betyder soffa, serier och choklad. Underbart!

På lördag då?

Jag ska åka en bit utanför stan till en fin vandringsled. Passar på att packa min nya ryggsäck full och tung så att den och jag kan lära känna varandra lite mer. Vi ska ju ändå hänga en del framöver, har jag tänkt! Eftersom min sambo är borta hela helgen passar jag också på att laga sådan mat som han inte gillar. Lax, spenat och potatis står på menyn. Fattar dock fortfarande inte hur man inte kan gilla potatis?

vinter-örebro-2.jpg

Har du någon plan också för söndag?

Träna. Laga mat. Preppa inför veckan. Jag älskar att förbereda så mycket att “prepp” skulle kunna vara mitt mellannamn. I köket kokar jag gryn eller quinoa, rostar kål och morötter i ugn, mixar hummus och gör müesli. Samtidigt. Hela lägenheten ångar av all aktivitet i köket och diskberget efteråt liknar en alptopp. Men det är så värt! För resten av veckan lagar jag ingen mat - överhuvudtaget - utan plockar såväl matlådor som middagar av preppad mat. Så curlar jag mig själv…

Vill du tipsa om något särskilt kanske?

Kimchi. Den koreanska, fermenterade salladskålen med massa sting och nyttigheter. Den godaste är Kilsbergskimchin och kommer från lokala företaget Kimchifabriken. Min senaste favorit är rostat bröd med ett tunt lager majonnäs och ett desto tjockare lager kimchi. Ljuvligt gott!

Var det allt?

Nej för sjutton, jag har mycket att tipsa om!

  • Fotbad. Fötterna är mitt ständiga dåliga samvete, de sitter liksom för långt bort för att jag ska komma ihåg att ta hand om dem. Samtidigt som jag vill kunna gå, springa, hoppa och dansa fram genom livet. De förtjänar kärlek för jag vill gå många tusentals mil med mina fötter.

  • Juleljus. Sätt upp adventsljusstakar och julstjärnor redan nu! Innan snön har kommit är det som mörkast, så sprid lite ljus i förskott.

  • Cirkustält. Det här pysslet verkar vara lätt att göra och är jättefint som dekoration i bokhyllan. En pocketbok, grillpinne, lim och en liten flagga är allt som behövs. Visst är november är en riktig pysselmånad förresten?

Vad har varit bäst med veckan?

Dagsljuset. Vädret har varit klart och kallt här i Örebro så vid lunchtid har jag tagit promenader för att fånga lite ljus. Om jag var småseg och skärmtrött kollega innan, så är jag en kristallskarp kommunikatör efteråt! Andra saker som har varit roliga i veckan är blogginlägget om chokladbrödet i den colombianska nationalparken som jag skrev om, plus podden “Vad fan håller jag på med” som pratar om personligt varumärke vs företagets varumärke. Relevant och intressant!

Men har verkligen allting varit bra?

Nä… Jag har slarvat med sömnen och scrollat på mobilen alldeles för sent i sängen. Det straffar sig dagen efter genom att jag inte blir så hundraprocentig som jag skulle vilja vara. Å andra sidan är det högsta mänskligt och bra för mig att träna på att vara “lagom bra”.

Vad har du lyssnat mest på de senaste dagarna?

Inte så mycket faktiskt. Gillar tystnad i största allmänhet, men det får gärna ackompanjeras av mitt knatter på tangentbordet.