Bland Bergslagens skogar, sjöar och berg - fototur i höstfärger

En alldeles vanlig oktoberonsdag tog vi bilen bort från stan. Lämnade vardagens alla blinkande trafikljus och vibrerande mobiltelefoner och multitaskande monkey minds och präktiga stegräknare bakom oss och åkte djupt in i Bergslagen.

Tacksam över att jag har ett jobb där det ingår att fota Örebro läns alla vinklar och vrår - och tacksam över att mina hemtrakter är såhär fina att fotografera!

En tur till Bergslagens skogar, sjöar och berg

Vi åkte till norrut, till skogarna där granarna når ända upp till molnen, sjöarna är lika svarta som kaffesump och bergen kutar med sina knotiga ryggrader vid horisonten.

Skogar, sjöar och berg. Tre delar som blir ett i Bergslagen.

Vad är Bergslagen, undrar många? VAR är Bergslagen, undrar ännu fler? Det är geografiskt sett ett område i mellersta Sverige. Historiskt sett är det platser där människor sedan medeltiden har bedrivit bergsbruk. Kulturellt sett är det de djupa granskogarnas rike.

Det är så härligt att få fylla en helt vanlig oktoberonsdag med lugna intryck, stilla tankar och skapande händer. Vi åkte mellan Löa, Kopparberg, Hällefors och Grythyttan – och tillbaka igen. Fotade, fikade och fick vila lite från allt vad vanlig vardag är.