Hösten har börjat: lite vardag, några tips och många resor

Cartagena, Colombia.

Tänk att det går så fort att ramla in i vardagen igen. Med buller och bång drumlar jag in i rutiner och vanor, som jobb, träning, plugg - och jobbtankar såklart.

Colombia känns plötsligt som evigheter sen, även om axlarna fortfarande flagnar av solen och fräknarna är kvar och pryder näsan. Det blir mer Colombia här på bloggen - om vandringar, vykort och vyer - snart. Men först en summering av andras resor, mina resor och tips på resor:

  • Fina fotografen och bloggaren Katarina på Äntligen Vilse skriver veckovisa sammanfattningar. I hennes resumé denna vecka berättar hon om vår långresa till Colombia, bland andra storytellers som Towe, med sin resa till Slovenien, och Jeanette, med äventyr i Georgien.

  • Jag känner mig själv alltför väl. Visste väl att suget efter nya resor skulle slå till innan jag ens hade packat upp från Colombia... Sagt och gjort, i september åker mamma och jag till Brighton! Det blir en ordentlig #tbt för henne, som bodde där 1981-82. Frågan är vem som är mest sig lik, hon eller staden? (Mamma längst till vänster)

  • Innan dess åker jag till Thüringen (Tyskland) i samarbete med NordicTB och German National Tourist Office. Resan är en del av en flera månader lång kampanj, #CityBreakGermany, där 14 resebloggare från de nordiska länderna ska uppleva olika weekendstäder under olika helger i Tyskland. Vad, hur och när som kommer hända på just "min" resa är än så länge ett spännande mysterium...

  • Tidigare nämnda Katarina samt Helena (Oh Darling) och Sofia (Fantasiresor) åker till Island, Färöarna och Grönland i dagarna. Jag ser fram emot inspirationstunga bilder av vidunderliga vattenfall, landskap av lava och isiga vidder... Följ mina bloggande och fotande kollegor på #NordicRoadtrip.

Foto: Katarina Wohlfart (Äntligen vilse)

Foto: Katarina Wohlfart (Äntligen vilse)

  • Avslutningsvis en fin detalj till livets bästa "blädderbok" - passet. Det används flitigt och slits med kärlek, så självklart ska det ha ett färgglad omslag med luftballonger och himmelsmoln!