Hemma hos mig: det grönskas för växter från hela världen

odla-passionsfrukt.jpg

Det började med garderobsblomman som tåligt flyttade med från den ena studentlyan till den andra. Sen kom kaktusarna och stod ut med mitt flängande mellan plugg på universitetet och resor i världen.

När det lilla paradisträdet, som var nyinflyttad hos mig, gav upp någon gång mellan mina turer till Barcelona insåg jag att växter vissnar om de inte vattnas?! Vafalls, aldrig mer levande grönt innanför min tröskel, lovade jag mig själv och trodde växtägare och resenär var en oförenlig kombination. 

physalis.jpg

Tur jag tänkte om. Nu är gröningarna det finaste jag har hemma (Gunnar får ursäkta) och de blir bara fler och fler. Jag älskar att pyssla om dem på morgonen och titta till dem om kvällarna. Har de blivit någon millimeter större? Är jorden lagom blöt? Ska jag kanske snurra de solsökande sorterna lite till? 

Att resa och ha ett grönt hem var tydligen inte så svår kombo ändå. Jag gör bara ett dagligt schema för att vattna, värma och vrida som min sambo följer slaviskt (säger han iallafall) när jag reser. Dessutom har jag nästan hela världen i mitt vardagsrum! Exotiska sorter som mango, physalis, avokado, papaya och passionsfrukt trängs med skandinaviska klassiker som timjan och persilja. Chiliplantor och en liten ek samsas på mitt multikulturella växtbord. 

Sofia som driver fantastiskt fina bloggen Fantasiresor tipsar om växter som överlever en globetrotter (för dig som fortfarande tvivlar på att resa och ha växter inte rimmar). Hemma hos Jeanette Seflin, också en duktig resebloggare med sagolikt bildspråk, kan du kika på hennes växter och inspireras till lite ovanligare växter.

växter.jpg