Just nu fantasireser jag till...

Ironiskt nog satt jag och skrev det här inlägget om mina drömresor när jag är mitt uppe i en annan resa. Drömmer om andra resor när vackra schweiziska vyer passerade utanför tågfönstret, det är lite knäppt väl? Men som jag skrivit om tidigare, detta hopplösa ständig-på-väg-syndrom, kan min fantasihjärna kan inte låta bli att flyga iväg. Så just nu drömmer jag om…

…urskogarna i Polen

Jag fick mersmak av Polen i maj och fattade tycke för urskogar i Rumänien i juli. Så kombinationen polska urskogar vore väl en dröm? Jag får ofta intrycket att träden talar i gamla skogar, med varje årsring fylld av klokheter. Allt de ser och hör fastnar i barkens skåror – tänk vad träden skulle kunna lära oss om livet?

Mina bloggkollegor Freedom Travel har rest i en nationalpark i östra Polen där Europas äldsta urskog finns. Den gränsar till Vitryssland och bara det – ett oupptäckt land – får min fantasi att fladdra.

nature-romania-sanna-rosell

…Georgiens landsbygd

I skuggan mellan väst och öst (från mitt geografiska perspektiv iallafall) ligger Georgien, inklämt och lite bortglömt av många resenärer. Ända sedan jag åt georgisk mat på ett hål i väggen i Litauen, har smaklökarna inte glömt det landet. Texter och bilder från Ladies Abroads Georgienresa gör mig ännu mer sugen att upptäcka skarven mellan väst och öst.

Georgisk kidneybönsoppa och ostbröd i Litauen.

Georgisk kidneybönsoppa och ostbröd i Litauen.

…vandring och mat i Italien

Det naturligt självklara i att vandra, äta, dricka, sova, vandra på repeat är ett sätt att resa som tilltalar mig. Att synka kroppens takt med naturens rytm känns som en motreaktion till resetrenden att maxa så många storstadsupplevelser på en tajt helg.

Italienska ostar. Foto: Karin Berqvist

Italienska ostar. Foto: Karin Berqvist

Jag drömmer om att uppleva denna synk i Italien – tänk att vandra i böljande dalar som doftar vild timjan och solvarma blommor, äta hemystad Caciocavallo och söta frukter på små gårdar och snappa upp lite italienska på vägen.

Art & Breakfast i Molise

Regionen Molise är ännu rätt outforskad och gör min dröm såklart ännu starkare. Att fortfarande kunna uppleva det äkta, ärliga och genuina är nog det som allra mest får mig att älska resor. Svenska Karin Bergqvist driver pensionatet Art & Breakfast i den lilla byn Ripabottoni och har vandringsresor i trakten. I oktober anordnar hon nästa resa, där både hembakad pizza, besök hos ostmakaren och vackra vandringsleder ingår i programmet. Klicka här om du vill läsa om resans detaljer och se fler bilder!

Regionen Molise i Italien. Foto: Karin Bergqvist

Regionen Molise i Italien. Foto: Karin Bergqvist