Det logiska i lycka när jag gör det jag älskar

borgå.JPG

"Så många positiva texter och lyckliga bilder du lägger upp!"

Den kommentaren fick jag på mitt instagramflöde nyligen. Det är en av de finaste kommentarer jag någonsin har fått - och även den mest logiska. Låt mig förklara varför.

Lycka är logiskt 

svensk-pizza.jpg

Det är logiskt för att texterna och bilderna talar sitt tydliga språk - det positiva och lyckliga språket. Det är svårt att inte vara positiv och lycklig när det handlar om den här bloggen. Det är också svårt att inte vara positiv och lycklig när jag får sån där feedback. Sist men inte minst, det är svårt att inte vara positiv och lycklig när bloggens själva existens bygger på sådant jag älskar - resa, skriva, fota och träffa människor. 

Just det sistnämnda har nog bidragit till särskilt positiva texter och extra lyckliga bilder den senaste tiden. Förra veckan fick jag nämligen chans att träffa tre skandinaviska bloggare, numera även vänner.

Resa med matfokus i Örebro

Först guidade jag Helle Øder Valebrokk, som driver den norska matbloggen Helles Kitchen, i Örebro. Vi åt oss gladeligen igenom regionens matkultur och fick uppleva många fina sevärdheter på vägen. Löjromspizzan, pistageglassen och kumminosten Conny satte särskilda spår i mitt smakminne. Mer om vår fina food tour i Örebro kommer snart.

Bloggig träff i Botaniska trädgården i Helsingfors

Sedan åkte jag till Helsingfors och fick träffa Jennifer och Malin, två härliga bloggande vänner med driv och kreativitet som jag inspireras mycket av. Vi gick till Botaniska trädgården, där vi satte oss på Café Viola som låg i skuggan av eukalyptusträden. Svalkan var skön och vi pratade ikapp om resor, bloggbusiness och såklart lite skvaller.

Botaniska trädgården ligger i Kaisaniemi och tar en bara kvarts promenad från Senatstorget. Inträde kostar 10 euro, men stor del av trädgården är gratis och öppen för alla - och verkligen värd ett besök. Kaféet ligger vid entrén och serverar både lunch och fika. 

Att resa, både nära och längre bort, samt att träffa bloggvänner har gett mig sån otrolig energi som jag kommer surfa på hela månaden lång. Ja, det blev ju återigen en positiv text och än en gång lyckliga bilder, men när jag gör sånt jag älskar är det ju så svårt att inte låta såhär... ;-)