Månadslistan: maj

Hej maj! Du var efterlängtad och kom med värme och vårkänslor. Men du var också busy-busy med många måsten och lika många roligheter. Pappersbladen i min kalender tycks ha virvlat fram, för på dagens datum står det redan att det är dags att skriva månadslistan!

Månadens helomvändning

Jag hade just skrivit om hur lugn och landad jag kände mig i Hattstugan, vårt nya lilla hem, när en av mina drömresor damp ner i inkorgen. Slumpen är otrolig - eller så skojar universum ordentligt med mig! Det lilla fröet av ro jag hade sått var som bortblåst och helt plötsligt var jag fångad av stormvinden igen. Fladdrande resfjärilar, tankar som centrifugerar och kliande skrivfingrar - precis som förr och precis som jag älskar! Som tur är finns Hattstugan och lugnet kvar, jag ska bara resa lite mera först...

Månadens resa

...gick till Polen, närmare bestämt regionen Pomoriskie vid norra kusten. Det var en pressresa i samarbete med Polska Turistbyrån som du kommer få läsa mer om här på bloggen snart. 

Månadens möten

Det är en speciell känsla att träffa kontakter online som man skriver med, gillar och delar rätt mycket med i verkligheten. Vi har ju alltid massor att prata om då det oftast är våra gemensamma intressen som fört oss samman på internet.

På Kvinnliga Äventyrares event i Västerås fick jag chansen att både träffa nya vänner, som Linnea och Sofia, men också "gamla godingar" som Helena och Katarina. Efter Kommunikationsdagarna i Stockholm hann jag också med en AW med Inger - ny bekantskap IRL men sedan länge välbekant online.

Foto: Anna Gustafsson/ wildernessbyanna

Foto: Anna Gustafsson/wildernessbyanna

Månadens tänkvärda

I resesfären pratar vi ofta om var och när vi ska resa - men mer sällan om hur vi bör resa. Rania har skrivit ett tänkvärt inlägg om hållbart resande på sin blogg Rowan Tree. Hur reser du för att dina barn och barnbarn också ska kunna resa som du gör?

Foto från rowantree.se

Foto från rowantree.se

Månadens mest lästa

...är helt klart min skrivguide om hur du skriver om resor och äventyr. Jag blev så kärleksbombad av er på sociala medier och är fortfarande lite rusig efter all fin feedback! Det är stort att få dela med mig av mina ord i konsten att skriva - och ord som kanske till och med kan utveckla dina ord, det är ännu större!

Har du inte laddad ner skrivguiden än, kan du göra det här.

Månadens färg

...är röd som brinnande kvällshimlar, pudervit som ballerinaben och lila som storstadsskimret - för att nämna några färger och fantasiformer som pryder min mammas senaste konstverk. Just nu finns glasunderlägg i kollektionen. Läs mer om CredArt och ColorsbyCarin här.

colors-by-carin-glasunderlägg

Månadens moments

Piffade frukostar, soliga solopromenader, stilla yogastunder. Jag samlar på små ögonblick i vardagen och lägger dem i en skattkista för att kunna plocka fram dem när jag vill minnas något lite extra fint. Här är ett par moments i maj:

Månadens inspiratör

De avslutande orden denna månad får Astrid Lindgren stå för. Jag brukar fundera på hur hennes skildringar skulle varit om hon hade varit ung resebloggare. Med hennes fantasi, magiska bildspråk och den här livsfilosofin på bilden är jag övertygad om att Astrid hade beskrivit vår värld ur ett perspektiv vi behöver mer av idag. Lite mera lugn och ro, tankar och tystnad, sånt som är viktigt?