Fredag och en liten voyage till le France

20170519_135213.jpg

Ibland behöver man inte färdas långt för att resfjärilarna ska pirra i kroppen. Det kan räcka med ett kvarter bort från jobb och vanligheter, till en sydfransk oas med klirrande glas och knarrande grus, för att få lite fläkt av flärd och smak av kontinent. En sån här dag, till exempel:

(Boulebar är ett koncept med restaurang, bar och boule, som finns i flera städer i Sverige.)

Vad vet du om boule?

Boule är Frankrikes nationalsport och ordet betyder kort och gott "klot" på franska. I hemlandet kallas det dock oftast pétanque. Spelet går ut på att man kastar kulor av stål mot en liten träkula, lille. När spelaren får in en riktigt bra stöt och byter plats med det liggande klotet kallas det carreau.

Inte det lättaste att matbordsfota två influencers... givetvis i full färd med att dokumentera och dela! ;-)

Inte det lättaste att matbordsfota två influencers... givetvis i full färd med att dokumentera och dela! ;-)

Långlunch a la français

Med fint lunchsällskap i form av Anna och Erika, åt jag utelunch i solskenet och varvade prat och mat med att kolla på boulespelandet på banan bredvid. Värmen vibrerade i luften och sommarens alla dofter - syrén, hägg och stekos från varmkorvsvagnen - parfymerade hela innergården med sin starka doft.

"Det är som att alla dofter blir starkare när vädret är så kvavt. Som att de trängs om utrymmet i luften med syret?" var Erikas teori. Tja, varför inte?

Jag åt friterad tofu med zucchini, svamp, saltrostade pumpakärnor och vispad färskost. Ett glas pastis till det hade varit délicieux - men ja, vardag var det ändå va...? Mon dieu! 

tofu-vegetarisk-mat