Månadslistan: april

April kom och gick och var ganska besvärlig, tycker jag. Skrivlusten och skaparglädjen växlade lika snabbt som vädret. Trots det blev det vår på riktigt, värmen kom passande nog till husflytten och jag hittade tillbaka ordens magi och meningarnas melodi.

20170214_170530.jpg

Månadens resa

Bästa resan denna månad har gått över stan - från ena till andra sidan. Vi har flyttat från lägenhet till hus som ser ut som en liten hatt. Trädgården är grön och kryddiga örter och blommiga lökar växer hejvilt. Det är mysigt, tyst och ljuvligt, speciellt uppe på mitt lilla skrivarloft.

20170505_074525.jpg

Månadens möte

För ett tag sen fick jag ett oväntat och roligt meddelande av en väns vän: "Hej, du verkar så härlig och intressant, har du lust att ses?" Jag blev glad över de fina orden och den raka frågan, och imponerad eftersom jag själv hade tänkt samma tanke - "hon verkar så duktig och kreativ" - men inte hade vågat fråga...

IMG_20170505_201934_303.jpg

Månadens projekt

Workshopen på temat "Hur du skriver ditt äventyr" som jag ska hålla på Kvinnliga Äventyrares event. Eventet är en heldag utomhus i Ängsös naturreservat, med minikurser i allt från naturfoto, packa rätt och lätt, överlevnad i skogen och kompasskoll.

IMG_3577.JPG

Månadens bästa

Är syskon. Oavsett om det är på campingar i Chile, på påsklov i Dalarna eller hemma i hattstugan. Nu är min lillebror bara på en armlängds avstånd (nästan) och jag anar att mina Stockholmbesök blir fler framöver, av ovanstående anledning.

IMG_20170420_201518_750.jpg

Månadens hemester

Rusakulan, Karlslund och Oset är bara några av Örebros alla naturfina ställen. April var en riktig hemestermånad då vi maxade både helger och kvällar med "semester hemma".

DSC_4795.JPG

Månadens insikt

"När alla andra vill dit, är resmålet inte lika lockande längre." Så skriver Linda/155cm och jag inser att jag som resenär jagar det unika - men tappar suget när det blir mainstream. Resmålet blir ju dock inte mindre värt för att fler får uppleva det? Insikten är att jag resonerar omoget och ska välja resor mer med hjärta, inte hjärna.

tarragon-115368_1920.jpg

Månadens färg

Grönt! Är inte bara skönt, det är som balsam för själen. Jag mår kort och gott bra när jag påtar, pysslar och planterar mina växter. Mangon krokar sig kraftigt uppåt, timjan breder ut sina blommiga armar och basilikan vajar på smala stammar - älskar hela mitt lilla gröna gäng.

Hur var din april? Vad toppade månaden och vad hade du helst skippat?