Örebros finaste hotell - Clarion Collection Hotel Borgen

Hela gänget på Inos Fall Workation i Örebro 2018.

Hela gänget på Inos Fall Workation i Örebro 2018.

En helg, tjugo influencers, många selfies, en riddarborg, ett spökslott och oräkneligt antal idéer och know-how’s. Det var de huvudsakliga ingredienserna för vår späckade Fall Workation för Influencers of Swedens PRO-medlemmar. Addera sedan lyxig mat och bubbeldrinkar, professionella workshops och tid för mingel så förstår du hur lyckad vår workation blev!

Kerstin, Johanna och jag anordnade hela helgen och som alltid när jag står för sådana här evenemang inser jag hur otroligt mycket planering det kräver - men också hur sjukt kul det är. Jag är tacksam över att vi hade så bra samarbetspartners, som Örebrokompaniet, Länsteatern, Örebro slott, Fresh Food och yoginin Annika. Clarion Collection Hotel Borgen är ytterligare en part som jag stolt samarbetar med gång på gång - och som jag gärna vill visa lite mer.

Välkommen in och kika på Örebros finaste, och mest historiskt intressanta, hotell!

hotell-örebro.jpg

Örebros historiska hotell

Hotel Borgen stod färdigt 1891 och var då huvudkontor för Örebro sparbank. Precis som hotellets namn antyder idag, var byggnaden inspirerad av riddarborgarna på medeltiden. På 30-talet flyttade banken ut och in flyttade stadens största tidning, Nerikes Allehanda. Många decennier framöver skulle Borgen fyllas med knattrande tangenter från skrivmaskiner, journalister med bolmande cigarretter och telegraferade nyheter. Även om redaktionen digitaliserades, behöll Borgen sin historiska charm med sina tinnar och torn. När jag flyttade till Örebro 2012 kallades fortfarande byggnaden för NA-borgen, trots att den ett år senare skulle förvandlas till ytterligare något nytt - ett hotell.

Lästips: Sofia på Fantasiresor bodde på Borgen och upptäckte att hennes farfar hade jobbat som journalist i samma byggnad - 60 år tidigare!

Symboliska detaljer berättar historien

Borgen kläddes i hotellkostym av Örebrofödda Helena Allard och symboliska detaljer, som skrivmaskinsknappar istället för rumsnummer, behölls för att skapa en helt unik stil. Hotellet har 125 rum och inte ett rum är det andra likt. Tack vare byggnadens olika vinklar och vrår har rummen tornutsikt, burspråk, runda väggar, kakelugnar och imponerande takhöjder. Gemensamt är dock den romantiska inredningen med lejonfötter på badkaren och snirkliga detaljer.

Här kan du läsa några deltagares intryck från Fall Workation i Örebro

Ladies Abroad: Att bo i en borg och besöka ett slott

Joanna Halvardsson: Fall workation i Örebro med influencers of Sweden

Life at core: Fall workation i Örebro

Tekopp till bergstopp: Borde vi inte vara framme snart?

Gott för själen: Borde vi inte vara framme nu?

Clara Toll: Att posera på en toalett och allt annat på inos workation i Örebro

Sandra Callermo: Inos workation i Örebro

Fashion for fiftyish: På workation i Örebro med Influencers of Sweden + Youtubefilm

One spoon hapiness: Träffa likasinnade - åk på workation

Inspire Savita: Influencers of Sweden