Recension av nackkudden Ovaer

Inlägget är i samarbete med Ovaer som har sponsrat produkten. Åsikter och foton är självklart mina egna.

Nackskydd, sovstöd eller allt-i-allo-accessoar? Oavsett vad Ovaer kan liknas vid, är det ett sällskap att lita på när resan är lång och sömnen ett måste. Jag testade komfortkudden Ovaer på långresan i Colombia - ett ultimat eldprov som slutligen gav produkten ett välförtjänt och fint omdöme! Läs min recension av Ovaer:

Vad är Ovaer?

Ovaer är en uppblåsbar nackkudde för bättre sömn på resor. Den har en huva som mörklägger ansiktet totalt och kardborreband kring halsen för att ge kraftigt stöd men som inte spänner för hårt. Den nätta vikten på 240 gram är en handbagageresenärs dröm och den svarta färgen och enkla designen känns så stilrent snygg en nackkudde kan bli. 

Hur fungerar Ovaer?

Du blåser upp kudden kring halsen, stänger ventilen och knäpper åt kardborrebandet där det känns bekvämt. Fäll upp huvan om du vill ha nattmörkt eller låt bli om du hellre använder ögonbindel. Kragen funkar också att ha kvar kring halsen när den inte är uppblåst, och skulle nästan kunna gå för en trendig sjal!

Plus

+ Enkel att packa i och ur, samt att vika ihop och blåsa upp
+ Lätt vikt
+ Diskret, även enbart som krage
+ Komplett mörker under huvan

Minus

- Varmt och fuktigt under huvan i sovläge
- Kardborren kring halsen kliar i vissa lägen
- I dyraste laget: 495 SEK

Sammanfattning

Ovaer är lite av nackkuddarnas Rolls-Royce, en dyrgrip men värd sina slantar om ägaren använder den rätt. Det tog ett tag innan jag "hittade hem" i huvan. Första försöket på långflyget över Atlanten var sömnlöst, men med lite vana kom både John Blund och snarkningarna. 

När vi åkte kors och tvärs över Colombia på skumpiga nattbussar var Ovaer i sitt esse. Att kunna stänga ute reaggetonmusiken på högsta volym och linda in huvudet i en mjuk kudde under 14 timmars resa gav mig både värdefulla sömntimmar och en skönare dag därpå.

Med ännu mer vana hoppas jag kunna hitta Törnrosasömnen och på så sätt bli en "bättre" resenär. Som tur är har jag hösten full av resor, vilket kommer ge Ovaer och mig många tillfällen att slumra ihop. 

Köp Ovaer här och läs fler resebloggares recensioner hos Dryden, Mat och Resebloggen, Resfredag och Ladies Abroad.