Fler vackra kyrkogårdar i världen värda ett besök

Gravturist? Javisst!

Gravturist? Javisst!

Inlägget om kyrkogårdar i världen gav många tips och även en del frågor. Så roligt att ni kommenterar! Därför fortsätter jag på samma tema, med fler tips på ställen där de dödas stories får leva vidare.

Äntligen vilse med flera tipsar om Père Lachaise i Paris. Förutom att det är en väldigt anrik gravplats, är det också ett skönt andningshål i storstadsbullret. När jag var i Paris blev det inget besök här på grund av slarv med att kolla öppettiderna. Däremot åkte vi till Claude Monets trädgård i Giverny och fick ett oväntat kyrkogårdsbesök på köpet. Gravplatsen i Giverny låg lite gömd bakom byns kyrka, men när vi oplanerat hittade dit fick vi både en sagolik utsikt och en konstnärs kyrkogård att minnas.

Bara Brittiskt tipsar om Highgate Cementery i London, där bland annat Karl Marx är begravd. Förutom kyrkogården är själva stadsdelen Highgate, som är en av Londons mest poshiga delar att bo i, värt ett besök. 

Carin påminde mig om byn Valldemossa på Mallorca. Säkert den kyrkogård med vackrast vy i världen! Strax nedanför gravplatsen stupar klipporna tvärt ner i det blåa havet och bergen bakom tycks vakta de som för evigt vilar här. Kyrkogården i Valldemossa var ett av våra stopp på vandringarna vi gjorde under Mallorcaresan