Sónar och spontanitet

Bild från Pixabay.

Bild från Pixabay.

Mama told me not to waste my life
She said spread your wings my little butterfly

När spontaniteten tar en hela vägen till en industrilokal som vibrerar av festande människor under öppen stjärnhimmel är det bara att nypa sig i armen, känna basen dunka i hjärtat och dansa, dansa, dansa.

Musik -och konstfestivalen Sónar har bubblat i Barcelona hela veckan, och i helgen nåddes kokpunkten med headlines som Massive Attack, Robyn & Röyksopp och Lykke Li. Planen var inte att gå på festivalen, men när min snälla chef (aka killen med kontakter...) fixar gratis biljett till några ur personalen och ledigt dagen därpå tackar Sanna Spontanarn' såklart ja.

Ögonblick senare står jag mitt i ett gungande publikhav på Massive Attack, för att sen sjunga allsång till Lykke Li från en 2-metersmans axlar. Sen dans tills tårna krullar sig till 80-talsklassiker som "Spread your wings" och våra alggröna frozen mojitos som skvimpar i takt.

Det var kanske ingen liten fjäril som flaxade hem morgonen efter, isafall en stapplande och sönderdansad sådan, men dunket var kvar i hjärtat och melodin gick på repeat i bakhuvudet. Kloka textrader om att ta vara på spontana chanser för att inte låta livet passera odansat och oflaxat förbi.