Sónar och spontanitet

Mama told me not to waste my life
She said spread your wings my little butterfly

När spontaniteten tar en hela vägen till en industrilokal som vibrerar av festande människor under öppen stjärnhimmel är det bara att nypa sig i armen, känna basen dunka i hjärtat och dansa, dansa, dansa.

Musik -och konstfestivalen Sónar har bubblat i Barcelona hela veckan, och i helgen naddes kokpunkten med headlines som Massive Attack, Robyn & Röyksopp och Lykke Li.

Planen var inte att ga pa festivalen, men när min snälla chef (aka killen med kontakter...) fixar gratis biljett till nagra ur personalen och ledigt dagen därpa tackar Sanna Spontanarn' saklart ja.

Ögonblick senare star jag mitt i ett gungande publikhav pa Massive Attack, för att sen sjunga allsang till Lykke Li fran en 2 metersmans axlar. Sen dans tills tarna krullar sig till 80-talsklassiker som "Spread your wings" och alggröna frozen mojitos som skvimpar i takt.

Det var kanske ingen liten fjäril som flaxade hem morgonen efter, isafall en stapplande och sönderdansad sadan, men dunket var kvar i hjärtat och melodin gick pa repeat i bakhuvudet. Kloka textrader om att ta vara pa spontana chanser för att inte lata livet passera odansat och oflaxat förbi.