Veckans ord: blobbweekend, champing och konfettitid

veckans-ord-vecka-41

Veckans ord är äntligen tillbaka! Flera har frågat efter nya hittepåord och hintat om att den här kategorin ska få liv igen. Så kul att ni, precis som jag, verkar digga finurliga ord med fiffiga betydelser. Här är veckans ord:

Blobbweekend

Myntades av Linda/Resa Medvetet inför hennes långhelg i Florens med kombinerat bloggande och jobbande. Det är en ny punkt på min to do-list, att åka på en blobbweekend med mig själv och investera både tid, energi och inspiration i min utveckling.

Champing

I senaste numret av Vagabond läste jag om trenden att campa i kyrkor (camping + churches = champing). En organisation som tar hand om avkristnade kyrkor har hittat en ny inkomstkälla - och nyfikna turister får sova mitt i altargången och får frukosten serverad i predikstolen. Kul sätt att uppleva historiska, vackra byggnader på lite annorlunda sätt. Kostar 550 kr/natt (inkl. frukost).

Konfettitid

Tid som oväntat strösslas över livet likt konfetti - de där stunderna som uppstår när man inte har något att göra, i väntan på något som kommer eller bara luckor i livspusslet. Nu när konfettitid finns i min mentala ordbok, ska jag se till att fler såna stunder sprids i min vardag.