Varför resebloggare är världens bästa team

Foto: Daniela Nasteska Olsson

Foto: Daniela Nasteska Olsson

Jag var ingen lagsportstjej när jag var liten, har aldrig lirat fotboll på cuper eller haft den där teamkänslan som tycks få andra att bli dimmiga i blicken av minnena. Trodde inte att lagkänslan var min grej, fram tills några år sen när jag hittade mitt "lag" - resebloggarna.

Resebloggare i Stora influencerpriset 2017

I fredags var det Stora Influencerpriset 2017, där Sveriges branschpris för drivna och kreativa personer inom sociala medier delades ut.  Jag var inte på plats men följde den glammiga galan online som verkligen satte guldkant på mitt flöde.

En sån kväll är jag extra stolt över att vara medlem i Influencers of Sweden - och stolt över att så många resebloggare var nominerade i olika kategorier. Vår nisch får allt mer plats bland (de många fler och mycket större) mode- och matbloggarna vilket är välförtjänt och superkul. 

Varför jag är bloggstolt

Stolt är jag också över att jag började blogga. Det har gett mig så många roliga, knasiga, lärorika och häftiga möjligheter att jag ibland knappt tror det är på riktigt. Framförallt har jag fått lära känna människor jag antagligen inte skulle ha hittat annars.

Såväl vinnare, nominerade och alla andra är värda en applåd för det kreativa jobb de gör och delar med sig av på sociala medier. Här är fyra punkter som gör att jag gillar mitt resebloggsteam lite extra:

  • De är lika olika som lika - de flesta har vitt skilda bakgrunder och yrken men har gemensamma intressen som att resa, skriva och fota, förmedla berättelser och möta nya människor.

  • De är nördiga och nyfikna och brinner för sin grej - oavsett om det är husbilsresor, medvetna resor eller vandringsresor.

  • De är otroligt drivna och väldigt duktiga. Som bloggare sköter hen ju oftast allt själv. Alltså ALLT - hen är sin egen marknadsförare, projektledare, ekonom, fotograf, skribent, filmare, redigerare, researchare och resebokare. En bloggare, men väldigt många roller.

  • De inspirerar, tipsar, hjälper, vänder och vrider på frågor. Varje dag får jag inspiration till nya resor och information från världens alla hörn tack vare detta gäng.