Veckans ord för dig som jobbar inom kommunikation

Influencer.jpg

Tre ord från veckan som florerar i min jobbsväng just nu. Vilka ord skulle du lägga till på din lista?

Influencers

Influencer marketing är det nya svarta inom PR och medievärlden. Purfärska Influencers of Sweden (IoS) har t.ex. skapat en samlingplats för kreatörer inom sociala medier och jobbar för en schysstare mediebransch. "Influerare" är dessutom veckans nyord i Språktidningen. På måndag anordnar vi i IoS dessutom Örebros influencers allra första meet up! 

Popcornhjärna

Äntligen fick jag ett namn på högtrycksaktiviteten som drabbar min hjärna med jämna mellanrum. Idéerna poppar precis lika okontrollerat som torkade majskorn i en smörig kastrull. Innan jag har hunnit reglera spisplattans värme, har såväl min hjärna som köket invaderats av gyllengult, smörigt biosnacks. Igen.

Workcation

Det är inte bara en mysig trend inom frilanssvängen, utan både ett socialt och kreativt sätt att arbeta på. Work + vacation är nytta och nöje, helst på en annan plats än på det vanliga kontoret. Sofia/Fantasiresor har bra tips på en lyckad workation.

Jag blir också inspirerad av denna workcation, av Annie/Vegokäk, Agnes/Cashew Kitchen och Elin/Teknifik, och särskilt de vintervackra vyerna! Jag jobbar på en miniworkation i januari på ett favoritställe utanför Örebro, vill berätta mer om när, var, hur och med vilka - men det förtjänar ett helt eget inlägg.