6 roliga saker på gång i min resebloggsvärld

sommar-sverige.JPG

Maj och juni brukar inte vara månader som ligger på latsidan, sannerligen inte i år. Det känns som att jag just har kommit ur en två månader lång virvelvind nu när semestern väntar. Men innan vi tar ledigt på riktigt vill jag berätta om några av alla roliga saker som har hänt - och kommer hända!

Radioprata om resor

I augusti ska jag prata i radio om mina resor och reportage från olika länder. En hel timme! Det är radiopremiär för mig och som så mycket annat jag gör första gången, är jag lite nervös. Jag ska dessutom önska fem låtar att spela! Vilka låtar skulle du vilja höra?

Finalist i tävlingen Årets reseinspiratör

Tack, tack och åter tack till dig som röstade på mig. Det tog mig hela vägen till final och jag är jätteglad att så många tycker jag är en bra inspiratör när jag skriver om resor. Har jag fått dig inspirerad till att resa, då har jag lyckats med mitt bloggande.

Örebro slott - kommer nog aldrig sluta förundras över att vi har ett 700 år gammalt slott fullt av aktiviteter mitt i stan.

Örebro slott - kommer nog aldrig sluta förundras över att vi har ett 700 år gammalt slott fullt av aktiviteter mitt i stan.

Bloggkollega i Örebro för serien Svenska pärlor

Annika Myhre, som driver resebloggen Resfredag, besökte Örebro för att skriva om staden till sin serie Svenska pärlor. På ett par dagar fick Annika uppleva Örebro outdoor med ett program som jag, i min roll som kommunikatör på Örebrokompaniet, hade satt ihop.

Vandra längs Bergslagsleden och fika på skogskaffe, cykla till svansjön Tysslingen och pausa vid kungliga Karlslund, paddla kajak från slottet ut i Sveriges fjärde största sjö… Det finns så otroligt mycket att göra i naturen i och kring Örebro, att det var svårt att välja ut guldkornen. Läs mer om Annikas dagar i Örebro och hoppas det får dig sugen på att komma hit och outdoor:a du också!

Spegelblanka Gårdsjön utanför Örebro. Outdoorparadis!

Spegelblanka Gårdsjön utanför Örebro. Outdoorparadis!

Fler bloggande kreatörer i Örebro

Ibland nyper jag mig på riktigt i armen för att förstå att mitt jobb är på riktigt. Att jag får betalt för att göra sånt jag älskar?! I samband med pop up-restaurangen Gastro natur, bjöd Örebrokompaniet hit den bloggande, författande och fotograferande kreatörsduon Amanda Hellberg och Eveline Johnsson. De utgör Våra oköttsliga lustar och skapar recept och bildmaterial i de allra vackraste former.

Dagen efter Gastro natur hann de besöka Örebro med fokus på alla de fina råvaror som växer i våra trakter. Här är ett smakprov med grönsaker från Granlunds gård, ostar från Bredsjö Blå och Ostbiten och tomatsås från Karintorp. Alla de här producenterna har öppet hus i sommar så du kan åka förbi och köpa godsakerna direkt på plats.

tomater.jpg

Resebloggare till Tiveden på tema hållbarhet

Ännu fler resebloggare upptäcker Örebro län i sommar! Kanske blir du inspirerad och gör detsamma? I juli åker Katarina/Äntligen Vilse och Sofia/Fantasiresor till Tiveden för att uppleva den trolska naturen och smaka de lokala delikatesserna som byns restauranger och kaféer erbjuder. På programmet står ridning, vandring och paddling - klimatsmarta sätt att ta sig fram. Själva resan till Tiveden går med tåg (till Laxå) och vidare till nationalparken med Tivedsbussen (som är gratis). Hållbart hela vägen!

Örebrokompaniet och Laxå/Tiveden samarbetar som destinationer i länet, därav min roll mellan bloggarna och skogsresan. :-)

Almis nätverk med influencers - och jag ska inledningsprata!

I september drar Almi i Örebro igång sitt nätverk med influencers igen. Konceptet kallas Bubbeltorsdag och är en frukostträff där influencers i länet utbyter erfarenheter, bollar frågor och “bubblar” i form av avslappnat prat. På höstens första träff ska jag inleda med att prata om min blogg och hur resan med den har varit. “Resa” den här gången i bemärkelsen utvecklingen från start och utmaningarna längs vägen.

bubbelfrukost_utkast.jpg

Maj och junis speed i all ära, men nu ser jag fram emot julis slow. Stugliv, morgonbad, tupplurar i hängmattan, springturer i skogen och sånt där. Men det skriver jag mer om sen. Nu önskar jag dig glad sommar!