1 mini workation, 8 påskägg och 14 fräknar

hotell-borgen-örebro.jpg

Precis efter att jag hade loggat ut från jobbet inför påskhelgen, checkade jag in på hotell för annat jobb. Varför ta långledigt när det finns så mycket roligt bloggjobb att pyssla med? tänkte både Linda/Resa Medvetet och jag när vi styrde upp en mini workation i Örebro i helgen. Vi dedikerade ett halvt dygn åt planer, utveckling och strategier för våra respektive bloggar - med pauser för mat, prat och springsightseeing i vårvädret. 

Vi checkade in på Örebros vackraste hotell, Clarion Collection Hotel Borgen, som ligger i en riddarborg med utsikt över Slottet och Svartån. Efter en löptur i naturreservatet Oset och Rynningeviken badade jag bubbelbad tills tårna såg ut som russin. Sen åt vi bouillabaisse på hotellet och bloggjobbade tills varken Linda eller jag kunde stå emot sömngruset i ögonen. 

För att få nya idéer behöver man fylla på med nya intryck, kunskaper, erfarenheter och reflektioner. Man kan också rent fysiskt behöva byta miljö ibland.
— huvudsidan.se

Det är så givande att checka ut från sin vanliga arbetsplats och checka in i en helt annan miljö. Gärna en kreativ sådan, med en klok och kul kollega! Tankar är kopplade till platser - på samma platser får vi samma tankar.

Vi valde att vara på ett hotell i min hemstad för vår workation, men oavsett om resan är lång eller kort, inom landet eller utomlands, tror jag att miljöbytet gör gott. Du kanske kan låna en kompis stuga över en helg? Åka till en fin, liten stad du inte besökt tidigare och bo på deras stadshotell? Kombinera weekendresa till solen med ett par dagars jobb med caféer som kontor? 

Läs gärna Sofia / Fantasiresors tips och kommentera gärna om du har fler för en lyckad workation!

IMG_20180330_095839_519.jpg

Resten av helgen fortsätter med att skriva, sola, äta och bara njuta. Jag är hemma hos mina föräldrar i Dalarna och har 14 nya fräknar på näsan och 8 påskägg i magen. Livet!

Glad påsk till dig.