Målen, planerna, drömmarna - hur har det gått hittills?

Röda läppar, röd kavaj och inte röd i ansiktet - check!

Röda läppar, röd kavaj och inte röd i ansiktet - check!

 I början av året skrev jag: "2018 års ord är våga. Äventyra, djärvas, ha mod - synonymerna rimmar fint med mina småläskiga planer och storslagna mål". Därefter listade jag några av mina mål för året, i linje med vad jag ville våga. Såhär tre månader in på 2018, hur har det gått med målen?

"Jag vill våga prata inför grupper av människor utan att få tomatoe face"

Check på den. I rollen som ny ambassadör för Sveriges Kommunikatörer har jag har pratat inför stora klungor av människor. Dessutom, sådana som jag i många fall ser upp till. Första gången hade jag till och med röd kavaj för att matcha mitt förväntade tomatface - som inte ens blev rött, inte ens minsta lilla rosigt! 

"Jag vill våga bli bättre på att fota"

Vadå våga, kanske du tänker? Det är väl bara att gör't. Ja, men jag är dålig på att inte vara duktig och undviker ibland sånt som utvecklar mig bara för att jag inte vill känna mig okunnig i början. Som att fota. Jag har vågat lattja lite med kameran, utan att lägga prestige i resultatet, men är långt ifrån där jag skulle vilja vara som learning by doing-fotograf.

Fota mat. Alltid spännande, alltid svårt.

Fota mat. Alltid spännande, alltid svårt.

"Jag vill våga pusha mig själv till blodsmak och mjölksyra när jag tränar"

Sen jag började träna styrka på gymmet har jag hittat nya känslor i kroppen. Ja, på riktigt! I alla år av gympapass, dansklasser och springturer i skogen har ansträngningen liksom bara funnits i hjärtat och lungorna. De har sagt ifrån när jag maxat mina gränser. Nu är det snarare en syrlig, sugande känsla i musklerna som jag strävar efter när jag tränar tungt. Och kul är det!

Bland målen för 2018 skrev även om saker jag ville göra, bortanför mina "vågamål":

"Jag vill upptäcka mer av centrala Europa"

I januari var jag faktiskt i Centraleuropa, närmare bestämt Tjeckien på en weekend med tjeckiska turistbyrån. Hemliga cirkusbarer, vietnamesisk käk och funkisarkitektur är några av mina favoriter från resan.

brno-tjeckien.jpg

"Jag vill resa runt i Georgien"

Sommarplanerna är fortfarande obokade men lusten att vara i svenska skogar när de är som finast blir allt större. Och så finns det andra ställen som lockar. Finska skärgården, Lissabon, Spanien. Så Georgien kanske får vänta den här gången...

"Jag vill göra fler staycations för att utveckla skrivandet"

Staycation har blivit både mitt favoritord och favoritaktivitet. Det är roligt att säga och ännu roligare att göra. Dessutom har jag hittat mitt bästa staycationställe här i Örebro: Clarion Collection Hotel Borgen. Byggnaden, som har tinnar och torn och faktiskt liknar en borg, har varit gammal tidningsredaktion och hem åt författaren Hjalmar Bergman. Så nog sitter orden i väggarna! 

Staycation i Örebro med Sofia Brolin (hildas.se)

Staycation i Örebro med Sofia Brolin (hildas.se)

Hur summerar du din första tertial? Vad har varit riktigt bra och mindre bra?