När efter-resa-syndromet slår till och sociala medier blir asociala

resa.jpg

Frilansfredag idag ska inte handla om resorna - för det kommer så småningom. Jag vill istället vädra mina tankar om "efter-resa-syndromet", bakiskänslan som kommer likt dagen efter kvällen före. Så fort jag kom hem, gick hjärnan ner i slow motion och kroppen blev klen och småsjuk. Den föregående veckans extrema tempo med alla intryck, möten och människor satte verkligen sina spår. Med hundratals foton som väntade på redigering, reportageidéer som skulle skrivas, en vardag som skulle rulla på - det blev lite mycket.

Asocial på sociala medier

På sociala medier blev jag den asociala och flödet på instagram dränerade mig på energi. Publicera-knappen stirrade uttrycklöst på mig - jag hade ju inget att visa, berätta eller dela med mig av tyckte jag (trots att jag just hade haft den mest maxade resveckan i mitt liv, men det tar inte efter-resa-syndromet hänsyn till...). Så det blev tyst. 

Men tystnaden varade inte länge. Ett par dagar i offlineläge, sen kom jag på mig själv med att googla nya resor. Knappt hade jag blivit av med den asiatiska dygnsrytmen innan jag redan var i en annan världsdel, iallafall i tankarna. Just nu drömmer jag om en colombiansk sommar och en höst i Köpenhamn. Tur att varken baksmällor eller slow motion-hjärnor varar särskilt länge...