Utmaning: att resa utan research

Jag är en jäkel på att resa - framförallt innan resan ens har börjat. Jag lusläser reseguider, googlar rutter, jämför boenden, slukar historia och zoomar in på trottoarnivå. När vi väl är där på riktigt och resan är i full fart, då känns det ibland som jag redan varit där. Sett allt, hört allt. Vet ibland hur gatan bakom nästa hörn ser ut. Hittills har jag tyckt det är jättebra och är mitt bästa resejag när jag har kontroll och koll på förväntningarna. 

Tror jag. Men tänk om jag kan lära mig uppskatta resor på andra sätt?

Att resa utan research ger nya perspektiv - och då inte bara fotografiska.

Att resa utan research ger nya perspektiv - och då inte bara fotografiska.

Därför blev jag lika nyfiken som skräckslagen när Linda och Jennifer la fram idén om att göra en resa ihop utan research. Det går väl inte att resa ogooglat, heller? Sen mjuknade jag. Blev nyfiken på utmaningen. Någonting väcktes. Att resa utan research skapar utrymme för överraskningar och spontanitet, istället för att jaga förväntade upplevelser, insåg jag. Så challenge accepted. 

Denna trio har knappt träffats på riktigt och vi känner inte alls varandras resejag. Att resa till okänd destination med okänt resesällskap ger ju en extra dimension i utmaningen!

Jag är taggad till tusen och tror att resan kan vidga mina vyer som resenär. Jag hoppas till exempel att:

  • Bli bättre på att ta vara på oplanerade dagar

  • Ta logistiska missar med lite mer klackspark

  • Våga bli överraskad av såväl bra som mindre bra saker

Jag kanske inte är en självskriven jäkel på att resa utan research, men jag blir sannerligen en lite klokare resenär efter det här... Har du tips på städer som upplevs bäst utan förgoogling? Har du själv kanske gjort en researchfri resa? Kommentera gärna!