Glitter och russin

Bild från Pixabay.

Bild från Pixabay.

Barcelona glittrade mot mig i natten och mitt hjärta snörptes ihop till ett litet skrynkligt russin när jag åkte in mot stan. Allt var sig likt som när jag lämnade det i somras och kanske var det någon form av tillbaka-längtan som slog till helt plötsligt. För det känns härligt att vara tillbaka i Barcelona!

Jag bor i Gracia, vilket är nya kvarter för mig. Denna gång visste jag bara att jag ville bo där "vanliga" Barcelonabor lever. Det är som en stad i staden, med en speciell känsla som sprider sig genom hus, caféer och butiker. Rätt avslappnat, nästippen mot solen och fötterna på bordet liksom. Till skillnad från trafikkaoset, turistträngseln och shoppingstressen i centrum är det rena rama lantislunken i Gracia. 

Denna vecka har jag åkt som en jojo mellan myndigheter, polisstationer och viktigpettrar för att få alla papper på plats. Mitt NIE-nummer fick jag tillslut, men förtroendet för spansk byråkrati är numera obefintligt... Hur som helst kan jag nu vandra gata upp och gata ner som en nästan-spanjor! Det firar jag med att bokstavligen spatsera omkring på Gracias smågator och låta russinhjärtat njuta av att äntligen vara tillbaka "hemma".