En lista om hösten 2023

Hösten smyger sig på, även de senaste veckornas blöta gråväder har fått augusti att kännas som oktober. Men men, jag är så redo för att gå på svampjakt, att termosfika utomhus och kura skymning vid brasan! Det ska bli så härligt att uppleva hösten i vårt nya hus. Sommaren här har varit fantastiskt och jag kan tänka mig att även ruggigare årstider gör sig bra här. Vad passar då bättre än en höstlista, för att kicka igång hösten?

I höst vill jag…

  • Springa mer och längre i skogen

  • Vandra med Idun i ryggsäck

  • Åka på fler utflykter och kortare resor

I somras drog jag i handbromsen vad gäller resor. Vår dotter Idun absolut hatar att åka bil så jag har helt enkelt undvikt det. Rätt eller fel, men när vi dessutom flyttade in i huset i början av sommaren ville jag knappt lämna tomten heller! I höst hoppas jag däremot på några korta resor, kanske med bil men annars med tåg. Vart vi beger oss, återstår att se…

Förra året: stundande höst och bebis i magen.

Förra hösten…

…var jag gravid, men det hindrade inte mig från att leva mitt “vanliga” liv. Visst, jag ställde in en utlandsresa och bokade av några jobbresor i Sverige men jag kunde vara ute i naturen nästan som innan. Jag vandrade bland annat några etapper av Bergslagsleden, som denna fina vandring söder om Örebro. Lyckades dessutom tajma in vandringen med tåg och buss, så jag löste logistiken med att gå från A till B.

…stugvandrade jag med familjen i Kilsbergen. Vi hyrde stugan Utsikten och gick dagsetapper i naturreservaten Trolldalen, Vargkitteln och Lövbrickan. Näräventyr när de är som bäst!

…åkte jag till Nora för en strosar-, fika- och fotodag. Oktobersolen var som finast och jag njöt av att bara vara i sällskap av min kamera i den söta lilla trästaden.

…åt jag en fantastisk hotellfrukost på Örebros nyaste Scandichotell, Scandic Örebro Central. De hade allt och lite till av det jag gillar i frukostväg! Hatten av för er, Scandic!

Det bästa med hösten är…

…att tempot går ner en smula. Visst gillar jag grillkvällar, spontana badutflykter och sånt som “fångar sommaren”, men tycker också om när livet inte behöver maxas hela tiden. Hösten är mer kravlös och kvällarna kommer tidigare. Det gillar jag.

…att drömma, planera och boka resor! Höstkvällar är som gjorda för att dammsuga nätet på ställen i världen att drömma om. Blir det verklighet eller inte, är såklart en bonus. Men att bara drömma (eller ha resplanerna på lut lite längre fram) är härligt också!

…de gula kantarellerna. Och allt som kommer på köpet när de plockas. Skogsturer, termoskaffet, jakten på den perfekta stubben att sitta på.

På jakt efter svamp och stubbar.

Jag drömmer om…

Okej, jag skrev om drömmar här ovanför. Vilka resor drömmer jag om nu? En långhelg på västkusten längre fram i år, gärna när havet är höstgrått och vilt. En vandringsresa, kanske till Kreta eller i bergen i spanska Katalonien. På tal om Spanien, så skulle jag gärna vilja uppleva Granada igen och kombinera tapasturer (visste du att tapaskulturen “föddes” i Granada?) med utflykter i naturen utanför stan.

Ska vi drömma ordentligt, så att vi tar i från tårna då? Okej. Då vill jag åka till alla kanariska öar, särskilt La Gomera som ska vara otroligt grön och rik på naturupplevelser. Här har de också ett unikt visselspråk som verkar häftigt! Jag vill resa runt i Slovenien och lära känna det landet som jag vet så lite om. Jag vill också resa i “stanländerna”, alltså Kazakstan, Turkmenistan, Uzbekistan och Kirgizistan. Sedan vill jag uppleva naturen i Kanada och Alaska. Hej och hå, vad det ska resas framöver - hoppas jag!

Bratislava

Slovakiens huvudstad är en perfekt stad för höstweekends.
Varför? Klicka här och läs mer!

Vill du läsa fler höstlistor?