Min bästa (o)vana - eller hur jag helst slösar och slöar bort tid

Min position i skrivande stund.

Min position i skrivande stund.

I livets pauser och parenteser, i de där svarta hålen i vardagen där tiden sugs in och såsas bort på något märkligt vis, återkommer jag alltid till en och samma vana. Eller ovana? En grej jag gör så att hjärnans kittlas utan att kräva någon större tankekraft, men ändå tillräckligt kulknasigt för att inte vilja sluta. 

Confession time...

Okej, jag slösurfar in på Google Maps, klickar i en random destination och utgår från min position här och nu. Sen låtsas jag och leker med tanken. Hur lång tid skulle det ta att lifta till Cape Flissingsky i Ryssland, Europas ostligaste punkt? Vilken tågrutt är snabbast till Numrug i bortre Mongoliet? Över hur många berg måste jag vandra för att doppa tårna i Kaspiska Havet? Hur lång tid skulle en non stop-cykling ta till spetsen av södra Indien? Hur många gånger måste jag byta buss för att åka till sydafrikanska Durban?

Sådana saker frågar jag Google Maps. Och jag får svar! Snabbt dessutom, med seriösa förslag och realistiska rutter. Tänk om...? hinner jag tänka innan jag kommer på att det här är ju min lilla slösyssla. Sånt jag gör i vardagliga parenteser och, tack och lov, inte i verkliga livet. Vad gör du helst när du "slöar och slösar" tid?

Snabbaste rutten till fots till Kaspiska Havet.

Snabbaste rutten till fots till Kaspiska Havet.